Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Прес-служба «АПН»
Дата: 9 червня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/06/09/asotsiatsija-politichnih-nauk-domoglasja-pokraschennja-roboti-narodnih-deputativ-vid-kropivnichchini.htm
політика, 9 червня 2020

Асоціація Політичних Наук домоглася покращення роботи народних депутатів від Кропивниччини

Прес-служба «АПН»


ГО «Асоціація Політичних Наук» презентувала результати проєкту «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень»,який сприяв покращенню комунікації громади області з народними депутатами, які були обрані на одномандатних округах Кропивниччини.


«Варто зазначити, що нам вдалося виконати поставлені задачі, не зважаючи на карантин та інші форс-мажори, які нас спіткали. Проєкт виявився корисним та дієвим. Наприклад, ли-ше один із обраних від Кропивниччини депутатів планував звітуватися перед виборцями. Завдяки нашому проекту це зможутьзробити всі. Всі депутати відкрили свої приймальні, отримали аналіз законопроектів, які розглядаються у парламенті, а також ідеї для нових законів. На основі громадських обговорень, які були проведені в рамках нашого проекту, вже зараз відбувається підготовка відповідних законопроектів, а наші експерти включені у робо-чі групи з цих питань»,–розповідає про результати проєкту його керівник та голова Асоціації Політичних НаукДмитро Сінченко.


Асоціація Політичних Наук провела ґрунтовне соціологічне дослідження, в рамках якого дета-льно дослідила ставлення виборців до народних депутатів, до їх роботи в округах, порівняла їх із депутатами попереднього скликання, і на основі дослідження надала депутатам детальні рекомендації щодо того, як можна покращити свою роботу і на що варто звернути увагу.


В рамках проєкту також було надано допомогу депутатам від Кропивниччини у підготовці пер-шого якісного публічного звітування перед своїми виборцями; проведено навчання для поміч-ників народних депутатів, які працюють в громадських приймальнях; створено аналітичний центр, який займається аналізом законодавчих ініціатив та проведенням відкритих обговорень запропонованих новацій із зацікавленими групами громадян. Окрім цього, в рамках проєкту було розроблено та виготовлено інформаційні плакати, в яких наочно, на прикладах типових ситуацій, показано в які інстанції і з якими питаннями варто звертатися громадянам.


«Ми провели чималу роботу з виборцями, пояснюючи їм, які повноваження мають народні депутати, і з якими питаннями до них варто звертатися. Для цього ми виготовили якісну поліграфічну продукцію – інформаційно-просвітницькі плакати, які будуть розміщені у різних установах та організаціях, а також відеоролик, який ми запропонуємо показати місцевим телеканалам» - розповіла Юлія Бочарова-Туз, аналітик проєкту.


За словами Дмитра Сінченка, значна увага булазосереджена на висвітленні законодавчої роботи депутатів у ЗМІ. За проєктом відбувалася систематична підготовка та оприлюднення інформаційно-аналітичних статей про найбільш актуальні законопроєкти, а також пропозиції стосовно цих законопроектів від зацікавлених груп громадян.


Результати соціологічного дослідження будуть оприлюднені на сайті АПН. Відео з презентації можна переглянути за посиланням.


Проєкт «Від якісної комунікації до участі громади у прийнятті рішень» триватиме до кінця трав-ня. Він реалізується в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократи-чне представництво», що виконується Фондом Східна Європа. 



1971Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: