Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 квітня, 14:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/26/rjatuvalniki-zavitali-do-kropivnitskih-shkoljariv-z-bezpekovoju-aktsieju-foto-.htm
новини, 26 квітня, 14:59

Рятувальники завітали до кропивницьких школярів з безпековою акцією (ФОТО)


Погодьтеся, що найґрунтовніші теоретичні знання насправді мало чого вартують, якщо вони не пов’язані з практикою. Аби допомогти школярам поєднати знання та вміння у сфері безпеки у такий собі єдиний захисний щит, працівники Служби порятунку влаштували для них тематичну акцію під гаслом “Запобігти. Врятувати. Допомогти!”. Учасниками безпекового заходу стали учні Ліцею “Сокіл” у Кропивницькому, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Розпочали традиційно з питань пожежної безпеки у побуті та у навколишньому середовищі. Далі рушили до основ протимінного захисту. За допомогою навчальних 3-D моделей дітей ознайомили зі зразками сучасних боєприпасів, а потім зосередилися на правилах поведінки при їх знаходженні. Дізналися ліцеїсти багато цікавого й про роботу саперів ДСНС. А щоб краще відчути, як то воно бути піротехніком, кожен охочий міг приміряти їх професійне спорядження. 


Практична частина відбулася на шкільному подвір’ї. Тут діти побачили, як виглядає пожежно-рятувальний автомобіль та що ж там всередині цієї диво-техніки. Поцікавившись вмістом пожежного авто та призначенням спеціального обладнання, учні вишикувалися у чергу для фотосесії у бойовках. 


Довелося побачити й справжню пожежу. У багатьох аж подих перехопило. Вогонь миттєво здійнявся  вгору, а вітер ще більше роздмухував полум’я. Кілька хвилин — і невблаганна вогняна стихія піддалася натиску з боку безстрашних рятувальників. 


Пожежа навчальна, але вогонь цілком справжній і шкоди здатен завдати чималої. Тут усе було під контролем фахівців Служби порятунку, але за інших обставин фінал може бути і невдалим. І про це повинен пам’ятати кожен, хто ігнорує вимоги пожежної безпеки.  Дуже часто, переоцінюючи власні можливості, людина завдає шкоди собі та оточуючим, а ще від її необдуманих дій зазнає шкоди і природа. 

 

У цьому мали змогу переконатися школярі під час зустрічі з рятувальниками, а головне — навчилися того, як не допустити лиха, аби згодом нікого не довелося рятувати.

                


1312Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: