Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня, 15:21
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/08/16/rjatuvalniki-kirovogradskogo-garnizonu-udoskonaljuvali-znannja-i-navichki-z-domedichnoi-pidgotovki-foto-.htm
новини, 16 серпня, 15:21

Рятувальники Кіровоградського гарнізону удосконалювали знання й навички з домедичної підготовки (ФОТО)


Рятувальники першими прибувають до місць ворожих обстрілів та інших надзвичайних подій, а відтак, постійно перебувають під загрозою травмувань, а ще першими контактують з постраждалими. Володіння методами самодопомоги та уміння швидко і кваліфіковано надати першу невідкладну допомогу постраждалим є важливою складовою підготовки рятувальника. Для цього особовий склад підрозділів ДСНС постійно підвищує рівень практичних умінь та навичок, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, у період з 12 по 15 серпня з особовим складом чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградського гарнізону проведено додаткові заняття на тему: “Техніка накладання джгута-турнікету у разі кровотечі у рятувальника, який одягнений в захисний одяг”. Тренінги проведено у форматі вебінарів на базі технічних можливостей Головного управління та підпорядкованих підрозділів області. 


У супроводі досвідченого інструктора навчального пункту аварійно-рятувального загону спеціального призначення рятувальники навчалися методів діагностування невідкладних станів та засвоювали порядок надання домедичної допомоги травмованим з ушкодженнями різного ступеня тяжкості. 


Основну увагу присвятили методам зупинки кровотечі. В залежності від виду кровотечі та інтенсивності крововиливу учасники тренінгу опановували навички накладання джгутів, тиснучих пов’язок та проводили тампонування ран. 


Під час навчання особовий склад Головного управління ДСНС в області мав змогу не лише перейняти важливі знання та досвід практикуючого інструктора-медика, а й розібрати на конкретних прикладах найпоширеніші помилки, аби уникнути їх при проведенні заходів самодопомоги та наданні невідкладної допомоги травмованим. 


Керуючись найпершим та найголовнішим принципом екстреної медицини — не завдати шкоди, учасники тренінгу опановували навички самодопомоги та підвищували кваліфікацію у справі надання долікарської допомоги постраждалим внаслідок негативного впливу зовнішніх чинників в умовах надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру та воєнних дій. 

             


1327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: