Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: вчора, 16:08
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/04/na-kirovogradschini-pidpriemstvo-zabrudnilo-zemelnu-diljanku-vidhodami-molokoproduktiv.htm
новини, вчора, 16:08

На Кіровоградщині підприємство забруднило земельну ділянку відходами молокопродуктів


На Кіровоградщині підприємство обвинувачують у забрудненні 8075 м² землі відходами від виробництва молока, збитки становлять понад 100 тисяч гривень - повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.


"За процесуального керівництва прокурорів Голованівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з товариств району за фактом забруднення земель відходами, які створили небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України)", - йдеться у повідомленні.


Встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю, яке займається переробленням молока, виробництвом масла та сиру, упродовж 2020-2023 років систематично, в порушення вимог законодавства щодо охорони земель, зливало відходи від молочної продукції на земельну ділянку, на якій воно розташоване.


Експертиза встановила, що внаслідок забруднення 8075 м² земель довкіллю завдано збитків на понад 100 тис. грн, які відшкодували в повному обсязі.


Досудове розслідування – Голованівський РВП ГУНП в області.


1175Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: