Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 травня, 15:56
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/24/minenergo-poperedzhae-pro-shahraiv-jaki-spekuljujut-na-temi-vidkljuchen-svitla.htm
новини, 24 травня, 15:56

Міненерго попереджає про шахраїв, які спекулюють на темі відключень світла


Фото: МВС


Міністерство енергетики на своїй сторінці у Telegram попередило про активізацію шахраїв, які користуються складною ситуацією з електропостачанням для дезінформації та незаконного збагачення, пише lb.ua.


Йдеться про створення фейкових сайтів, акаунтів у соціальних мережах та ботів, які мають на меті виманити у користувачів особисті дані.


Як стверджують у відомстві, кіберполіція під час минулорічного періоду блекаутів виявила схему, коли зловмисники за допомогою фальшивого телеграм-бота, що нібито належав енергетичній компанії, дізнавалися дані облікових записів та викрадали гроші. 


Тож урядовці закликають не довіряти стороннім ресурсам та не переходити за підозрілими посиланням. А усю інформацію щодо графіків відключень дізнаватися лише з офіційних джерел.


У п'ятницю, 24 травня, "Укренерго" застосовуватиме планове відключення світла для побутових споживачів упродовж всією доби.


1121Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: