Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 16 травня, 12:31
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/05/16/vishivanka-dzerkalo-narodnoi-dushi.htm
суспільство, 16 травня, 12:31

Вишиванка – дзеркало народної душі


Кожного третього четверга травня, в Україні відзначають День вишиванки. Започаткували його студенти Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича. Українська народна вишивка – унікальне явище культури нашого народу. Упродовж тисячоліть у народній вишивці знаходять відображення думки і настрій людини, що її творила, її сподівання на кращу долю.


До Дня вишиванки у бібліотеці філії №10 відбулися фолькмандри «Вишиванка – національна святиня». Здавна українська вишиванка служила не тільки прикрасою, а ще й документом з яких країв родом її власник. Переглядаючи відеоролик «Чарівний світ вишиванки», молодь та всі охочі поринули у вишивану подорож України, де дізнались про особливості, які таїть в собі вишивана сорочка. Також учасники заходу познайомилися з найцікавішими фактами про цей витвір мистецтва.


Окрасою свята стала виставка-інсталяція «Вишиті візерунки долі», де відвідувачі познайомилися з вишитими виробами майстринь мікрорайону Завадівка.


Під час заходу присутні ознайомилися не тільки з вишиваною культурою українців, але й усвідомили що всі ми різні за звичками, характером. Ми обираємо різні кольори, орнаменти, мережки, але всіх нас єднає – вишиванка, традиційний, національний український одяг, без якого не можна уявити справжнього українця.


1271Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: