Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 вересня, 15:56
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/06/rjatuvalniki-kirovogradschini-vidpratsovuvali-navichki-pid-chas-rozboru-zavaliv-foto-.htm
новини, 6 вересня, 15:56

Рятувальники Кіровоградщини відпрацьовували навички під час розбору завалів (ФОТО)


Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів Кіровоградщини відпрацьовував навички рятувальних робіт під час розбору завалів 


Навчання рятувальників є важливою складовою системи підтримання підрозділів ДСНС у постійній готовності до виконання завдань за призначенням, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


З метою набуття особовим складом необхідних умінь та навичок, отримання досвіду проведення рятувальних робіт при розборі завалів   були проведені практичні навчання. 


В умовах постійних ворожих обстрілів, що спричиняють величезні руйнування цивільної та критичної інфраструктури країни,  рятувальники змушені докладати надлюдських сил, щоб надати допомогу людям, які опинилися в епіцентрі вибухів. Діставати людей з-під уламків зруйнованих будівель, на жаль, стало щоденною реальністю для українських надзвичайників. 


У ході навчань особовий склад відточував професійні вміння з розбору техногенних завалів та рятування потерпілих. Зокрема, вчилися визначати точне місце перебування людей та способи їх деблокування, методи розбору конструкцій та тактико-технічні характеристики задіяних інструментів, рятувального обладнання та техніки. 


Усі нормативи відпрацьовувалися із дотриманням вимог законодавства з охорони праці та норм безпеки при проведенні аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт. 


Ці навчання вкотре довели, що підрозділи ДСНС Кіровоградщини готові до виконання завдань за призначенням в будь-яких умовах.

             

1169Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: