Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 вересня, 14:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/06/prostorovii-rozvitok-ta-ekologija-kroki-do-stalogo-maibutnogo-kropivnitskoi-gromadi.htm
новини, 6 вересня, 14:43

Просторовий розвиток та екологія: кроки до сталого майбутнього Кропивницької громади


У рамках серії засідань фокус-груп, присвячених розробці Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади до 2030 року, пройшла важлива робоча зустріч за напрямком «Просторовий розвиток та екологія». Групу очолив секретар міської ради та заступник голови Керівного комітету з розробки Стратегії-2030 Олег Колюка.

 

Під час засідання Олег Колюка підкреслив, що інфраструктурний розвиток території, поліпшення стану довкілля та раціональне використання природних ресурсів є критичними завданнями сьогодення, результати яких будуть відчутні в майбутньому. 

 

- Ця стратегія розробляється не для влади, а для людей, тому важливо почути кожного, зібрати ідеї та втілити їх у конкретні проєкти, — наголосив він.

 

Дискусії точилися навколо ключових тем: просторового розвитку громади, оновлення геопросторових баз даних, пошуку альтернативних рішень для дефіциту місць на кладовищах, зокрема, питання кремації, а також екологічних ініціатив. Це включає систему управління відходами, розширення природоохоронних зон, очищення русла річки Інгул та боротьбу з карантинними рослинами-алергенами.

 

В обговореннях взяли активну участь громадські активісти, науковці Центральноукраїнського національного технічного університету та Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. До них долучилися також фахівці з обласної адміністрації, депутати міської ради та керівники виконавчих органів. Окремо було підкреслено важливість налагодження співпраці між університетами та міською владою через укладання Меморандумів та угод.

 

Результатом роботи фокус-групи стане формування технічних завдань до Плану заходів на 2025-2027 роки, який буде складовою частиною Стратегії розвитку громади до 2030 року.

 

Робота над розробкою Стратегії триває.

https://www.facebook.com/krrada.official

 

1363Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: