Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 липня, 10:30
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/25/bezperervne-navchannja-medichnogo-personalu-pidvischennja-jakosti-medichnih-poslug.htm
новини, 25 липня, 10:30

Безперервне навчання медичного персоналу – підвищення якості медичних послуг


Медицина – сфера, працівники якої завжди затребувані. Це й не дивно, адже хвороби – це супутники людини, які є наслідком порушення нормальної життєдіяльності організму. Медичний персонал – професіонали, які допомагають людям долати недуги. Від професійних компетенцій медпрацівників залежить якість надання медичних послуг. 


Навчання за ваучером, що пропонує Державна служба зайнятості, – це можливість для медпрацівників покращити рівень навичок та отримати доступ до актуальних знань, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Саме про організацію для медичних працівників професійного навчання шляхом отримання ваучерів йшлося під час інформаційної зустрічі, що була ініційована фахівцями Новоукраїнської філії обласного центру зайнятості для медпрацівників Веселокутського психоневрологічного інтернату. Нагадаємо, що основним видом діяльності зазначеної установи є надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію.


Що таке ваучер на навчання, як подати заявку, як його отримати, які професії можна здобути за ваучером, які форми та методи навчання, яка вартість ваучера? На ці та інші питання медики отримали грунтовні відповіді. 


Зазначалося, що за ваучером можна навчатися на фахівців різних галузей економічної діяльності. Охочі навчатися самостійно обирають професію або спеціальність, за якою будуть отримувати освітні послуги з переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, а також  місце навчання. 


Піднята тема викликала чималий інтерес присутніх, тому розгорнувся активний полілог. Чимало звучало запитань, відповіді на які дали можливість учасникам заходу отримати безліч корисних кейсів та порад щодо подальших кроків у підвищенні власних професійних компетенцій за допомогою ваучера.


Під час зустрічі директор психоневрологічного інтернату Дмитро  Зосім підняв питання щодо можливостей служби зайнятості у напрямку  оперативного укомплектування вакансій. На сьогодні державна установа потребує працівників за професіями: молодша медична сестра (молодший медбрат), санітарка, санітарка-прибиральниця, санітарка-буфетниця та інші.


Було наголошено, що Державна служба зайнятості підбирає кадри для підприємств, у т.ч. на засадах рекрутингу, що сприяє оперативному задоволенню потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах. 


Також було презентовано й онлайн-послуги служби зайнятості, які особливо ефективні та зручні для комунікацій з роботодавцями. Запропоновано керівнику закладу створити «Електронний кабінет роботодавця», який підвищить комфорт співпраці служби зайнятості з роботодавцем та економії часу, у т.ч. й під час подання звітності.


Не оминули питання і фінансової підтримки роботодавців – компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю, професійне навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Сподіваємось, що результати ділової зустрічі будуть ефективними і вони дозволять з впевненістю розраховувати на реалізацію нових завдань у сфері зайнятості.



1755Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: