Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня, 11:45
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/24/chi-mozhe-kuhar-pidvischiti-kvalifikatsiju-z-vikoristannjam-vauchera-pojasnennja-tsentru-zainjatosti.htm
новини, 24 липня, 11:45

Чи може кухар підвищити кваліфікацію з використанням ваучера - пояснення центру зайнятості


Так, може. Для більш повної відповіді інформуємо про наступне.


Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.02.2021 № 210 затверджено професійний стандарт «Кухар». Ним передбачені професійні кваліфікації кухаря 3-го, 4-го, 5-го та 6-го розрядів, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Стандартом передбачено, що однією з умов допуску до роботи за професією є наявність документа, що підтверджує повну або часткову кваліфікацію за професією «Кухар». Таким документом може бути диплом кваліфікованого працівника за цією професією. Професійне навчання може проводитися в професійних навчальних закладах або в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.


Отримати 4-й, 5-й або 6-й розряди можуть послідовно кухарі 3-го розряду шляхом підвищення кваліфікації та за наявності певного досвіду роботи. 


Стандартом також передбачено, що кухарі мають підвищувати кваліфікацію не рідше ніж один раз на 5 років.


Підвищення кваліфікації може проводитися за рахунок коштів самого кухаря або його роботодавця.


Слід зазначити, що якщо кухар належить до однієї з категорій громадян, що мають право на отримання ваучера, то його підвищення кваліфікації у закладі освіти може бути оплачено Державною службою зайнятості. 


До переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, належить, серед іншого, професія кухаря.


Примітка. Ознайомитись з переліком закладів освіти, де можна пройти навчання з використанням ваучера можна на вебсторінці Міністерства освіти і науки України: http://surl.li/flnjoh   



1263Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: