Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня, 13:23
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/07/24/biznes-trening-u-kropivnitskomu-pidtrimka-ta-rozvitok-pidpriemnitskoi-dijalnosti.htm
новини, 24 липня, 13:23

Бізнес-тренінг у Кропивницькому: підтримка та розвиток підприємницької діяльності


Наразі урядом запроваджується чимало урядових ініціатив, що передбачають підтримку підприємництва, умов ведення підприємницької діяльності та створення сприятливого бізнес-середовища, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Які програми для підтримки підприємництва існують, як успішно зробити старт у власний бізнес, як подолати страхи, аби розпочати власну справу, де отримати знання, необхідні для ведення підприємницької діяльності? Про це говорили під час бізнес-тренінгу, що пройшов у Кропивницькій філії обласного центру зайнятості для внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій. 


Однимзіспікерів заходу була очільниця Регіонального фонду підтримки підприємництва в Кіровоградській області  Ольга                         Ковальова-Алокілі. 


«Регіональний фонд проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу та активно консультує охочих у питаннях підготовки до участі в урядовій програмі «єРобота». Наразі є чимало успішних кейсів та бізнес-ідей. Відтак, маємо на меті підтримувати будь-яку підприємницьку ініціативу, адже розвиток економіки – це розвиток нашої держави», – зазначила Ольга Ковальова-Алокілі.


Перший аспект, який висвітлила Ольга Андріївна, – програми підтримки підприємництва, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 (http://surl.li/rdxmdn). 


Другою важливою темою стало питання можливості отримання фінансової допомоги від Регіонального фонду підтримки підприємництва. Ольга Андріївна наголосила, що Фонд надає як поворотну, так і безповоротну фінансову допомогу. Умови отримання даних видів допомоги були детально роз'яснені, що дозволило учасникам краще зрозуміти можливості, які відкриваються перед ними.


Водночас слід акцентувати, що служба зайнятості сприяє не лише консультативній підтримці грантоотримувачів, а й допомагає добрати необхідних працівників та підвищити їхні професійні компетенції для ефективного впровадження підприємницьких інновацій. 


Інтерактивна сесія, що відбулася у рамках тренінгу, дала його учасникам можливість поставити запитання та отримати відповіді від експертів, у т.ч. щодо складання бізнес-плану.


Заручившись підтримкою професіоналів, учасники тренінгу отримали цінну інформацію, яка допоможе їм впевнено зробити перші кроки в підприємницькій діяльності. 


Один із учасників тренінгу висловив думку щодо важливості таких заходів для розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні, створення нових робочих місць та підвищення економічної активності населення.


Довідково. Захід пройшов у межах проєкту «Кропивницький – наш спільний дім», який реалізує ГО «Чистий аркуш» задля сприяння інтеграції та адаптації ВПО в Кропивницьку територіальну громаду.   



1231Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: