Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 квітня, 10:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/02/na-kirovogradschini-suditimut-viiskovih-jakih-dbr-vikrilo-na-prodazhi-palnogo-priznachenogo-dlja-vikonannja-boiovih-zavdan.htm
новини, 2 квітня, 10:43

На Кіровоградщині судитимуть військових, яких ДБР викрило на продажі пального, призначеного для виконання бойових завдань


Працівники ДБР завершили розслідування стосовно двох військовослужбовців однієї з військових частин на Кіровоградщині. Вони викрадали та продавали паливо, призначене для виконання бойових завдань.


Обвинувальний акт направлено до суду.


Військовослужбовці безпосередньо відповідали за заправку військової техніки частини. Але вирішили «підзаробити» і залучили місцевого мешканця, який мав підшукувати бажаючих купити пальне.


Фігуранти на службовому авто вивозили пальне з військової частини до місця проживання спільника, який на подвір’ї заправляв «клієнтів». Лише за один місяць вони встигли вивезти та продати 3 тис. літрів пального за 140 тисяч гривень.


Військові зі співучасником обвинувачуються у викраденні військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.


Подано позов для відшкодування завданих державі збитків.


Процесуальне керівництво здійснює Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.


1892Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: