Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня, 13:50
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/26/shtrafi-dlja-biznesu-zrostut-z-1-kvitnja-derzhpratsi.htm
новини, 26 березня, 13:50

Штрафи для бізнесу зростуть з 1 квітня - Держпраці


Через підвищення мінімальної зарплати автоматично зростають й штрафи, пише zn.ua.


Відповідно до закону про держбюджет-2024 мінімальна заробітна плата з 1 квітня зросте до 8000 грн. При цьому загальні підстави відповідальності за порушення законодавства про працю залежать саме від розміру мінімалки (стаття 265 КЗпП). Отже з 1 квітня зростуть і санкції для роботодавців.


Перш за все, 80 тисяч грн штрафу доведеться заплатити за кожного працівника, щодо якого скоєно одне з наступних порушення:


- фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту);


- оформлення працівника на неповний робочий час або за трудовим договором з нефіксованим робочим часом у разі фактичного виконання роботи протягом усього робочого часу;


- виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків.


Хоча, нагадаємо,  що до юридичних осіб та ФОП, які є платниками єдиного податку першої-третьої груп спершу застосовують не штраф, а попередження.


Однак при повторі порушення протягом двох років штраф виросте аж утричі - до 240 тисяч грн.


Крім того, з 1 квітня за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці штраф буде становити 16 тисяч грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення, нагадує Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці.


1498Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: