Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 11 березня, 13:00
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/03/11/ja-chitaju-kobzarja-.htm
суспільство, 11 березня, 13:00

Я читаю Кобзаря!


З 5 по 9 березня 2024 року в бібліотеці-філії №15 з нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження  світоча української культури, геніального поета, художника, мислителя – Тараса Григоровича Шевченка  проходили  поетичні  читання «Я читаю Кобзаря!».

    

Поезія Кобзаря відіграє ключову роль у формуванні національної свідомості та культури, вона є дорогоцінним спадком не лише для нинішніх, але й прийдешніх поколінь.


Наразі, в умовах війни, коли російська імперія вкотре намагається знищити все українське, Шевченко актуальний як ніколи. Його поезія є потужним чинником формування українців як нації та поштовхом до самоусвідомлення. Сьогодні Тарасове слово надихає мільйони українців на боротьбу за вільну Україну, підтримує їхню міць, звитягу та прагнення до мирного і кращого майбутнього.


Цього дня,  у філії учасники читань – учнівська та студентська молодь, користувачі та бібліотекарі,  вшановували пам'ять Великого Кобзаря читанням віршів,  літературним оглядами про життєвий і творчий шлях геніального поета  та демонстрацією відеопрезентації про цікаві  фактів з життя Тараса Шевченка.


1034Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: