Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 29 січня, 10:27
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/29/u-jakomu-rozmiri-priznachaetsjadopomoga-po-bezrobittjuvnutrishno-peremischenii-osobi-za-vidsutnosti-nalezhnoi-informatsii-pro-strahovii-stazh-.htm
суспільство, 29 січня, 10:27

У якому розмірі призначаєтьсядопомога по безробіттювнутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Особливості призначення допомоги по безробіттю внутрішньо переміщеним особам врегульовані статтею 7 Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”. Нею визначено, що взята на облік внутрішньо переміщена особа, яка не має документів, необхідних для надання статусу безробітного, отримує статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури. До отримання документів та відомостей про періоди трудової діяльності, заробітну плату (дохід), страховий стаж допомога по безробіттю таким особам призначається у мінімальному розмірі, встановленому законодавством на випадок безробіття.


Такий мінімальний розмір встановлено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року № 60, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 2 жовтня 2023 року за № 1724/40780, – він складає 2500 грн.


Після надходження необхідних даних розмір допомоги по безробіттю буде перерахований.


Водночас необхідно враховувати, що детально питання призначення допомоги по безробіттю врегульовані Порядком надання допомоги по безробіттю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 735. До цього Порядку урядовою постановою від 27 грудня 2023 року№1390 (набрала чинності 30 грудня 2023 року) внесено зміни. Цими змінами, серед іншого, визначено, що для зазначеної категорії осіб мінімальний розмір допомоги по безробіттю не переглядається у бік зменшення (після надходження належної інформації про страховий стаж).


Постанова Кабінету Міністрів України від 27 грудня2023 року № 1390 доступна на урядовому вебпорталіhttp://surl.li/osbha



1016Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: