Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 29 січня, 15:00
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/29/kruti-i-sum-i-bil-i-vichna-pam-jat-.htm
суспільство, 29 січня, 15:00

Крути: і сум, і біль, і вічна пам’ять…


Напередодні відзначення в Україні Дня пам'яті героїв Крут в бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному», пройшов історичний кінозал «Пам’ятай про Крути», присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. 


До уваги користувачів було презентовано тематичну виставку «Крути – бій за майбутнє! ». Гості та відвідувачі книгозбірні  могли ознайомитися  з літературою та інфографікою, на сторінках якої висвітлюється складний героїчний і трагічний за суттю бій під Крутами. Юнаки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.


В читальному залі відвідувачів запрошували до перегляду документального фільму «Крути – молода кров».


Події  відео допомогли  зрозуміти якою ціною дістається  українському народові незалежність та воля,  але  ніхто  нам  їх  не  дасть,  якщо  не  боротися!!! 


Крути – це наша пам'ять, яка нагадує, що мусимо бути пильними повсякчас, особливо з такими сусідами, як дика московинська орда. 


Більше ста років минуло, але історія повторюється. Нащадки славетних героїв Крут знову боронять теренирідної України від московських загарбників щодня ризикують та  віддають життя на  війні. 


Героям слава!


574Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: