Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Усатенко
Дата: 29 січня, 14:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/29/geroi-krut.htm
суспільство, 29 січня, 14:59

Герої Крут

Наталія Усатенко


В історії України багато пам’ятних дат та подій, які стали символом боротьби за українську незалежність. Одним із таких епізодів є бій під Крутами 29 січня 1918 року, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України. 


Тоді, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.


Пізнавальний кінозал «Пам’ятаємо про Крути» відбувся у бібліотеці-філії №10 в рамках клубу «Сімейна легенда». Під час якого відвідувачі мали можливість ознайомитись з правдивими фактами і міфами про бій під Крутами, посилаючись на дослідження українських істориків, переглянувши історичну стрічку «Крути 1918» та документальний фільм «Крути. 100 років битви».

 

Привернула увагу користувачів історично-документальна виставка «Крути – невгасимий вогонь української волі». Де представлені ключовіісторичні події першого року Української революції 1917-1921 років та короткі біографічні  описи жителів Кіровоградщини учасників бою під Крутами – ВолодимираШульгина, Семена Могили, СергіяГорячко.


Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки, героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії! Тож гордімося нашою Україною, її відважними героями. Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.



1211Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: