Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 26 січня, 11:04
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/26/bii-za-maibutne-ukraini.htm
суспільство, 26 січня, 11:04

Бій за майбутнє України


Напередодні Дня пам`яті Героїв Крут, який став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за державну незалежність, працівники центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка запросили студентів Кіровоградського медичного фахового коледжу ім. Є.Й. Мухіна взяти участь у історичному навігаторі «Червона калина на білому снігу».


Учасники заходу вшанували пам`ять героїв, які віддали свої життя у бою під Крутами. Бібліотекарі надали інформаційну довідку про перебіг подій на полі бою, звернули увагу молоді на стійкість, сміливість, героїзм і жертовність учасників бою, який став взірцем для майбутніх поколінь захисників України. Особливої емоційності додав показ відеоряду, яким супроводжувалася розповідь.


Бій поблизу Крут використовували як приклад для героїчного виховання своїх вояків ОУН і УПА.У радянській Україні героїзм крутян намагалися приховати, а місце поховання героїв на Аскольдовій горі було знищено.Вперше вшанування героїв в Україні відбулося 29 січня 1991 року. Вшановувати героїв Крут на державному рівні почали у 2004-му році.


Бій під Крутами став однією з основних подій національної пам`яті українського народу та вкотре засвідчив, що державність без армії неможлива.Вічна пам`ять і слава Героям Крут!


462Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: