Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 січня, 11:48
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/01/15/literatura-i-kino-tini-zabutih-predkiv-.htm
суспільство, 15 січня, 11:48

Література і кіно: «Тіні забутих предків»


В бібліотеці-філії №2 відбувся кінопоказ з обговоренням «Альянс літератури і кіно: «Тіні забутих предків», присвячений 100-річчю з дня народження Сергія Параджанова. 


Бібліотекарі розповіли читачам про життєвий і творчий шлях вірменського та українського кінорежисера, сценариста, який народився у Тбілісі, сидів у російській в’язниці за український націоналізм. Присутні переглянули відеоролик «Ювілей Параджанова: історія українського кіношедевра» та картину «Тіні забутих предків», яка принесла  режисеру міжнародне визнання. Про свої плани в житті режисер говорив: «Я народився в Грузії, працював в Україні і збираюся вмирати у Вірменії».


Переглянувши фільм, читачі були захоплені красою Карпат та самобутнім життям гуцулів, відмітили як сюжет повісті перегукується з трагедією пана Шекспіра.


Бібліотекарі провели інформхвилинку «10 вражаючих фактів про легендарний український фільм», який отримав 39 міжнародних нагород. Завершився кінопоказ переглядом книжкової викладки «Феномен тіней забутих предків».


574Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: