Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 24 жовтня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/10/24/jaki-dokumenti-formujutsja-u-tsentri-zainjatosti-pri-reestratsii-osobi-jak-bezrobitnogo-.htm
суспільство, 24 жовтня 2023

Які документи формуються у центрі зайнятості при реєстрації особи як безробітного?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Нагадаємо, що процедурні питання реєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, виписані вПорядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 446. Відповідно до пункту 6 вказаного Порядку, на підставі даних, що надає особа, яка шукає роботу, формується персональна картка. Ця ж картка використовується в процесі надання соціальних послуг особі, якій надано статус зареєстрованого безробітного.


Наказом Міністерства економіки України від 28 серпня 2023 року № 12384 (набрав чинності 19 жовтня 2023 року), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 4 вересня 2023 року за № 1545/40601, затверджена форма персональної картки та додатків до неї. Наказ Міністерства соціальної політики України від 19 грудня 2018 року № 1911, яким раніше була затверджена форма персональної картки та додатків до неї, визнано таким, що втратив чинність. 


До зазначеної картки заноситься інформація про: 


- особу (прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, зареєстроване місце проживання та інша інформація); 


- професійний досвід та освіту, що є підставою для пошуку підходящої та іншої роботи, додаткова інформація для пошуку роботи;


- попередній та останній вид зайнятості;


- віднесення особи до категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;


- попередню реєстрацію (якщо така була);


- надання чи поновлення статусу зареєстрованого безробітного;


- працевлаштування особи;


- припинення реєстрації.


Інформацію до персональної картки заносить працівник центру зайнятості. Особа, що якої заповнюється картка, ознайомлюється з унесеними персональними даними та особистим підписом підтверджує їх достовірність.


До персональної картки можуть додаватися відповідні додатки. Наказом № 12384 затверджена форма 6 додатків - окремі обов’язково формуються (наприклад, додаток 1 “Завдання індивідуального плану працевлаштування, їх виконання”), інші можуть формуватися у разі потреби (наприклад, додаток 6 “Інформація про перетин кордону”).


Наказ Міністерства економіки України від 28 серпня 2023 року № 12384 за посиланням https://www.dcz.gov.ua/docs


З  питань працевлаштування, постановки та перебування на обліку телефонуйте на «гарячу» лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості за номерами: +38 (066) 581 87 84 або звертайтеся до найближчої філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування.



661Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: