Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості, відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру
Дата: 25 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/01/25/jak-meshkanka-kompaniivki-znaishla-robotu-na-svoii-malii-batkivschini.htm
суспільство, 25 січня 2021

Як мешканка Компаніївки знайшла роботу на своїй малій батьківщині

Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості, відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру


У столиці, як і у інших великих українських містах, живуть і працюють чимало людей із різних регіонів. Більшість із них вже вкорінилися, мають власне житло або ж винаймають його, за яке щомісяця доводиться віддавати немалу частину своєї заробітної плати, а здебільшого – і весь отриманий дохід.


Близько 10 років проживала у місті Київ й мешканка Компаніївського району Людмила Кузніцова. Після закінчення вишу, де навчалася за спеціальністю «Економічна кібернетика», за фахом працевлаштуватися не вдалося. Тому, свою професійну діяльність жінка розпочала у 2013 році на посаді продавця-консультанта, а згодом  почала працювати адміністратором. 


Робота була нелегальною. Тож, лише з початком карантину, пані Людмила зрозуміла, що така робота їй не до вподоби, адже відсутні будь-які соціальні гарантії. Через оголошений карантин, чималій кількості підприємств, особливо середнього та малого бізнесу, довелося призупинити свою діяльність. За словами молодої жінки, підприємство, у якому вона працювала, не стало виключенням. Людмила залишилась без роботи.


З першого дня втрати роботи вона була зацікавлена у пошуках нового місця праці. Півроку Людмила намагалася знайти іншу роботу, але всі спроби були марними. Не в змозі більше винаймати житло, жінка була змушена повернутися додому. «Непокоїло те, що в селищі роботи також бракує, але переїзд був єдиним виходом», – згадує Людмила. Звісно, одним із питань, які молода жінка узялася вирішувати у першу чергу, став пошук роботи з гідною заробітною платою. 


«Я розуміла, що самотужки знайти роботу у моєму рідному невеличкому населеному пункті нереально. Тож я звернулася до Компаніївської районної філії обласного центру зайнятості, про що не пошкодувала», – розповідає колишня безробітна.


Разом з кар'єрним радником Людмила визначила суміжні професії, а також інші види діяльності, у яких можна застосувати набуті знання, навички та вміння. Результат не змусив себе довго чекати. ФОП Мараховська Л.М. створила нове робоче місце, про що повідомила районну філію, адже виникла потреба в укомплектуванні вакансії «офіс-адміністратор». 


Пропозиція роботи у магазині «Данко», який спеціалізується на продажу меблів та господарських товарів, була озвучена Людмилі. Спочатку безробітна мала деякі сумніви щодо власних здібностей, але все ж таки вирішила випробувати свої сили. Їй було запропоновано пройти стажування безпосередньо на робочу місці, під час якого вона впевнилася, що ця сфера є дуже цікавою для неї. «Я й не сподівалася, що під час карантину, у невеличкому селищі, я знайду бажану, а головне, неочікувано цікаву для себе роботу! І в цьому мені допомогли фахівці служби зайнятості», – ділиться пані Людмила. 



1129Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: