Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Клочко, провідний фахівець Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 17 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/03/17/orientuemo-ditei-na-pravilnii-vibir-profesii.htm
суспільство, 17 березня 2017

Орієнтуємо дітей на правильний вибір професії

О. Клочко, провідний фахівець Олександрійського міськрайонного центру зайнятості


Вибір професії – це складний і відповідальний крок у житті кожного, тому його потрібно робити свідомо й обдумано. І щоб вибір професії був справді свідомим і вільним, необхідно враховувати принаймні три фактори: інформованість про світ професій, знання своїх особистісних якостей, здійснити аналіз сучасного ринку праці, бо обрана професія повинна не тільки подобатися, але й бути затребуваною у державі.


Так, 16 березня Олександрійським міськрайонним центром зайнятості було проведено виїзний День інформації для учнів Олександрійського загальноосвітнього навчального закладу І-ІІІ ступенів №2.


Одним із ключових моментів стало обговорення питання щодо усвідомленого вибору професії та про відновлення соціального статусу робітника в суспільстві, підвищення престижу робітничих професій та популярності їх серед молоді.


Протягом заходу школярі брали участь у профорієнтаційних іграх, під час яких продемонстрували себе як знавців професій. Також дізналися про професії, актуальні сьогодні, зокрема робітничого спрямування, та можливості їх отримання в навчальних закладах міста та області.


На завершення зазначу: коли проводиш заходи профорієнтаційного спрямування і бачиш зацікавлені дитячі обличчя, то починаєш розуміти, що для молоді питання власного майбутнього та вибору професійної долі є актуальними. А це додає переконаності у завтрашньому дні, його змінах на краще.



1888Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: