Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 23 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/23/u-blagovischenskomu-tsentri-zainjatosti-pratsjuvav-viiskovii-komisariat-rezultat-4-bezrobitni-zgolosilisja-na-kontrakt.htm
суспільство, 23 лютого 2017

У Благовіщенському центрі зайнятості працював військовий комісаріат, результат - 4 безробітні зголосилися на контракт


 

Останнім часом в країні змінилося ставлення до Збройних Сил України. Потреба у професійній армії стала нагальною та очевидною. Переведення Збройних Сил на комплектування за контрактом є одним із найважливіших етапів їх будівництва та розвитку. 


Не стоїть осторонь і служба зайнятості, нею проводиться системна інформаційно-роз’яснювальна робота серед громадян, які перебувають на обліку як безробітні, аби орієнтувати їх військову службу. 


Варто зазначити, що в кожному центрі зайнятості області для представників військових комісаріатів створено умови для проведення ними роботи, спрямованої на інформування безробітних про військову службу в Збройних Силах України, а також надання шукачам роботи різнопланових консультацій з питань, пов'язаних  з військовою службою за контрактом.


Тож, сьогодні у Благовіщенському районному центрі зайнятості працювали представники районного військового комісаріату.  Віктор Свинарський, начальник відділення офіцерів запасу і кадрів районного військового  комісаріату, інформував відвідувачів центру зайнятості про умови прийому на зазначену службу, спеціальності та професії, на які проводиться відбір.


Під час співбесіди з громадянами, які зацікавилися контрактною службою, В. Свинарський зазначав, що військова служба за контрактом це: гарантія стабільного грошового забезпечення; додаткові грошові виплати та винагороди (допомога на оздоровлення, підйомна допомога, матеріальна допомога для вирішення соціальних питань тощо); вільний вибір місця та умов служби по всій території Україні. Крім того, це можливість зробити кар'єру, можливість служби у миротворчих підрозділах за кордоном; якісне безкоштовне медичне обслуговування; можливість отримання заочної вищої освіти під час служби, в т.ч. за рахунок Міністерства оборони (після підписання другого контракту);право на отримання безкоштовного житла; право на пенсію після 25 років вислуги; служба зараховується до загального страхового стажу, стажу державної служби


У продовж дня охочі мали змогу поспілкуватися з представником районного військового комісаріату та отримання індивідуальні консультації щодо проходження військової служби за контрактом. В результаті четверо безробітних виявили бажання вступити до лав Збройних Сил України. З їх слів, окреслені представником військового комісаріату умови за сьогочасних реалій на ринку праці є досить привабливими, гарантується стабільність і вимальовується перспектива. 


2405Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: