Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС України в області
Дата: 21 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/02/21/shkoljari-oblasnogo-tsentru-zdobuli-vazhlivi-znannja-za-dopomogoju-rjatuvalnikiv.htm
суспільство, 21 лютого 2017

Школярі обласного центру здобули важливі знання за допомогою рятувальників

Прес-служба У ДСНС України в області


Популяризація професії рятувальника серед підростаючого покоління, розповсюдження важливої інформації про безпеку життєдіяльності, вироблення у школярів навичок самопорятунку на надання допомоги іншим під час надзвичайних подій, а головне – формування свідомого ставлення до свого життя, здоров’я – завдання, які ставлять перед собою рятувальники, постійно проводячи з дітьми навчально-розважальн заходи.


Фахівці Служби порятунку м. Кропивницького розробили тематичну гру-змагання у формі квесту під назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка надзвичайно подобається школярам різного віку, адже дає їм можливість випробувати власну вправність, винахідливість, швидкість та навіть дотепність. При цьому в ході квесту діти отримують знання про правила поведінки під час наздвичайних подій, які можуть з ними трапитись у повсякденному житті.


20 лютого мали можливість позмагатись учні 6 класу загальноосвітної школи №18 м. Кропивницький, пройшовши 6 станцій з різними випробуваннями.


Кожна станція передбачає виконання тематичного завдання на тему безпеки життєдіяльності. Наприклад, «Навчальна» – це змагання на вправність одягання протигазу, «Пошукова» – необхідно знайти у приміщенні замасковані макети вибухонебезпечних предметів, «Рятувальна» – необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого діти із зав’язаними очима повинні знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти задану дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.


Фахівці Служби порятунку сподіваються, що дітлахи, які з таким задоволенням беруть участь у навчальних заходах, будуть розумно та розважливо поводитись у повсякденному житті, а коли прийде час обирати професію, зроблять вибір на користь професії рятувальника.


   



1647Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: