Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 14 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/09/14/u-kompaniivskomu-raioni-rjatuvalniki-navchili-ditei-osnovnih-pravil-bezpechnoi-zhittedijalnosti.htm
суспільство, 14 вересня 2016

У Компаніївському районі рятувальники навчили дітей основних правил безпечної життєдіяльності

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


13 вересня у Компаніївському районі тривала робота «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи», що є спеціалізованим формуванням обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Разом з представниками інших служб до роз’яснювальної роботи з дітьми та молоддю у с.Червоновершка долучилися фахівці обласного Управління ДСНС.


У 7 – 11-х класах місцевої загальноосвітньої школи рятувальники провели заняття з тематики безпеки життєдіяльності. Хлопцям та дівчатам розповіли про основні ризики, які можуть чатувати на них уразі недотримання елементрарних порад дорослих. Зокрема, дітям розповіли, що ігри із запальничками чи сірниками не є ознакою дорослого віку, вони лише призводять до страшних та іноді непоправних наслідків. Якщо дитина стала свідком пожежі, або опинилася у її епіцентрі, то частіше за все починає шукати схованку. Робити це категорично забороняється. Тому рятувальники наголосили на тих діях, які допоможуть вчасно покликати допомогу та зберегти власне життя. Для більшої наочності у класах продемонстрували фільм «Пожежа у будинку», і, щоб закріпити знання – провели вікторину про основні ознаки пожежі. 


Нагадали підліткам і про небезпеку виявлення застарілих боєприпасів, нагадавши як ці предмети виглядають та якої шкоди можуть завдати, якщо з ними неправильно поводитися. Про знахідку слід негайно повідомити старших або зателефонувати за номером «101». 


Під час уроків у старшокласників виникало безліч запитань, на які отримали докладні відповіді. Зокрема, про професію рятувальника, виклики з якими доводиться стикатися найчастіше, звучали запитання і про навчальні заклади, які дають профільну освіту за цим напрямом. 


Для того, що діти запам’ятали якомога більше інформації, рятувальники надали застережні листівки з нагадуваннями про правила пожежної безпеки. А педагоги зазначили, що спільна робота з дітьми завжди дає суттєві результати та виховує розуміння цінності власного життя. 


 


2375Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: