Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба ФК "Зірка"
Дата: 12 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/09/12/kropivnitska-zirka-zdobula-pershu-peremogu-v-prem-er-lizi.htm
суспільство, 12 вересня 2016

Кропивницька "Зірка" здобула першу перемогу в Прем'єр-лізі

Прес-служба ФК "Зірка"


Матч сьомого туру Ліги Парі-Матч для кропивницької «Зірки», яка приймала вдома львівські «Карпати», можна сміливо називати грою за шість очок.


Адже кропивничани перед звітним поєдинком посідали передостанню сходинку в турнірній таблиці, «леви» ж – останню. І в разі перемоги «Карпат», львів’яни наздогнали б нашу команду за кількістю очок, а «Зірка» отримувала можливість відірвалася від своїх конкурентів.


У стартовому складі господарів було декілька дебютантів. Зокрема, перший свій матч проводили Борха Екіса Імас, який розташувався в опорній зоні, та Федеріко Перейра, що зайняв позицію центрбека.


Із перших хвилин розпочалася боротьба за середину поля, де більш впевнено виглядали підопічні Даріо Друді. Щоправда, у «Карпат» була небезпечна подача зі штрафного удару від Ігоря Худоб’яка, яка завершилася фолом в атаці. «Зірка» ж, у свою чергу, претендувала на пенальті за гру рукою захисника львів’ян у власному штрафному майданчику, втім, арбітр, порушення правил не помітив. А пізніше Артем Сітало, після подачі з кутового від Ігоря Загальського, метрів із дев’яти, пробив головою вище воріт – і стовідсотковий гольовий момент було втрачено.


Загалом, можна відзначити, що ближче до середини тайму, господарі заволоділи ігровою та територіальною перевагою. Львів’яни ж намагалися побудувати гру через контратаки. На підтвердження – за перші двадцять хвилин матчу підопічні Даріо Друді заробили шість кутових. Після розіграшу чергового корнера, Ігор Загальський ледь увійшовши до штрафного майданчика, пробив у ближній кут, та не влучив у отвір воріт.


«Карпати» відповіли на 25-й хвилині несильним ударом Бланко Лещука точно в Євгена Паста. Щоправда, нападник львів’ян намагався пробити по воротах уже в падінні. Відповідь же «Зірки» завершилися кількома подачами до штрафного майданчика та пострілом від Артема Щедрого, проте на заваді стали захисники. Перспективним був стандарт метрів із 25-ти, який заробив Руслан Зубков, та той-таки Щедрий влучив у стінку. Згодом гра трохи заспокоїлась, львів’яни відвели загрозу від своїх воріт, та сказати, що вони створювали моменти – погрішити проти істини. Господарі ж черговий шанс відзначитися отримали після чергового кутового. Федеріко Перейра головою пробив під поперечину, але вдало зіграв голкіпер Роман Підківка. Минуло три хвилини, і у кропивничан був іще один чудовий момент. Андрій Бацула віддав класну передачу на Артема Сітала, котрий відкотив м’яч Ігорю Загальському, який подав на голову Руслану Зубкову, але наш опорний півзахисник пробив трохи вище. Ближче до перерви «леви» провели свою атаку, котра завершилася дальнім ударом від Володимира Костевича, з яким легко впорався Євген Паст.


Уже в компенсований до першого тайму час Ігор Загальський вийшов сам на сам із голкіпером, та не зумів переграти його – епізод завершився кутовим. Після корнера головою пробивав Артем Сітало, і знову на місці був Роман Підківка.


Початок другого тайму був схожим на стартові хвилини першого. Команди боролися за ініціативу, проте якоюсь надзвичайною гостротою не відзначалися. Та от на 59-й хвилині «Зірка» створила супермомент. Після класного пасу із глибини поля, Артем Щедрий відірвався від захисників і вибіг «на побачення» з Романом Підківкою. Але замість того, щоби пробити по воротах, наш півзахисник вирішив обіграти ще пару захисників і втратив гольову можливість. Згодом м’яч опинився в Артема Сітала, удар якого був заблокований і прекрасний шанс повести в рахунку – втрачено. На 60-й хвилині у футболці «Зірки» дебютував ще один новачок, кращий гравець та бомбардир першої ліги минулого сезону, Артем Фаворов, котрий замінив Руслана Зубкова, що провів чудовий матч, виконавши великий обсяг чорнової роботи.


За п’ять хвилин Артем Щедрий не реалізував іще один шанс, з приставкою «супер». Знову ж він вибіг сам на сам із голкіпером, переграв Романа Підківку, та на допомогу воротареві прийшла стійка. Одразу ж послідувала відповідь «Карпат», в якій, на щастя, після прострілу не дотягнувся до м’яча на дальній стійці Володимир Костевич, який міг забивати у порожні ворота. А згодом був іще один дебют у складі нашої команди: Джонатан Мойя замінив Артема Сітала, якого глядачі проводили оплесками, й наш форвард їх дійсно заслужив.


На 70-й хвилині, після стрімкої багатоходової комбінації, міг відзначитися прем’єрним голом за  кропивницьку команду Артем Фаворов. Він закручував у дальній кут м’яч, який трохи розминувся зі стійкою. Львів’яни ж відповіли ударом Артура Новотрясова, після подачі з кутового – Євген Паст чітко зафіксував м’яч у своїх руках. І все ж таки велике бажання господарі поля перемогти призвело до успіху. На 81-й хвилині за гру рукою захисника «Карпат» Дениса Мірошніченка у своєму штрафному майданчику, арбітр призначив стовідсотковий пенальті. Вирок рефері чітко реалізував Артем Фаворов, пробивши у праву від себе дев’ятку. Це був перший гол нашого новачка в елітному дивізіоні.


Зрозуміло, що «Карпати» прагнули відігратися, та ближчою до другого забитого м’яча, все ж, була «Зірка», ніж львів’яни до першого. Після подачі з кутового головою пробивав Джонатан Мойя, м’яч пролетів трохи вище поперечини. Уже в компенсований до другої сорокап’ятихвилинки час, знову ж таки, Джонатан Мойя «зачепився за м’яч» у чужому штрафному майданчику, та отримав удар по обличчю. Але арбітр угледів небезпечну гру головою нашого форварда, та призначив штрафний у бік господарів. На шостій компенсованій хвилині «леви» вибігли в атаку, та удар Бланко Лещука здалеку був вище воріт.


На жаль, у кінці зустрічі не витримали нерви у гостей, які стали діяти дуже грубо, отримавши кілька жовтих карток, а Артура Новотрясова було вилучено за друге попередження. Тож, фінальний свисток арбітра зафіксував першу, цілком заслужену, перемогу нашої команди в нинішньому сезоні в Лізі Парі-Матч. Цей успіх дозволив підопічним Даріо Друді відірватися від львівських «Карпат» на шість очок. Тепер ми з нетерпінням будемо очікувати наступної гри нашої команди на виїзді з дніпропетровським «Дніпром».


«Зірка»(Кропивницький) – «Карпати» (Львів) – 1:0 (0:0).


11 вересня 2016 року (неділя). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 3. +26 С. 4207 глядачів. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 7 тур.


Арбітр: Іванов Олександр (Макіївка).


Асистенти арбітра: Петраков Євген (Київ), Жарий Володимир (Павлоград).


Четвертий арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).


Спостерігач арбітражу: Авдиш Валерій (Житомир).


Офіцер безпеки: Пихтін Микола (Миколаїв).


Директор матчу: Калита Михайло (Миколаїв).


«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан, 9. Щедрий Артем (95. Попов Роман, 90+2), 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем (16. Мойя Агілар Джонатан Алонсо, 68), 21. Загальський Ігор, 24. Зубков Руслан (10. Фаворов Артем, 60), 29. Баєнко Володимир, 32. Екіса Імас Борха, 55. Ковальов Максим (к/к), 77. Чичиков Олексій. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 17. Фернандес Лопес Айтор, 20. Фатєєв Дмитро, 27. Кочура Олександр. В.о. головного тренера: Друді Даріо.


«Карпати»: 1. Підківка Роман, 7. Ксьонз Павло (40. Богач Ігор, 67), 5. Нестеров Андрій, 70. Лобай Іван, 8. Костевич Володимир, 26. Новотрясов Артур, 11. Чачуа Амбросій (19. Рудика Сергій, 83), 16. Худоб’як Ігор (к/к), 47. Грисьо Максим (3. Кравець Василь, 46), 94. Мірошніченко Денис, 9. Бланко Лещук Густаво Езекель. Запасні: 30. Мозіль Олег, 79. Маркович Андрій, 20. Заїкін Дмитро, 17. Саламаха Максим. В.о. головного тренера: Зайцев Сергій.


Гол: 1:0, Фаворов Артем (81, з пенальті)


Попередження: Зубков Руслан (8), Ксьонз Павло (27), Баєнко Володимир (54), Новотрясов Артур (79), Нестеров Андрій (88), Костевич Володимир (90), Рудика Сергій (90+5), Підківка Роман (90+6), Новотрясов Артур (90+6).


Вилучення: Новотрясов Артур (90+6, друге попередження).


2662Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: