Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/15/maizhe-50-bezrobitnih-kirovogradschini-proishli-profesiine-navchannja-i-gotovi-pristupiti-do-roboti-u-kotelnjah.htm

Майже 50 безробітних Кіровоградщини пройшли професійне навчання і готові приступити до роботи у котельнях


З метою своєчасної та якісної підготовки житлово-комунального господарства усіх форм власності до стабільної роботи в осінньо-зимовий період,забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами щороку служба зайнятості організовуєкурси підвищення кваліфікації для безробітних, які мають бути працевлаштовані на посади «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельні», повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Цей рік не став винятком–під конкретні замовлення роботодавців Кіровоградщини обласною службою зайнятості підготовлено майже50 безробітних осіб.


«У зв’язку з використанням сучасної опалювальної техніки з кожним роком праця оператора котельні стає складнішою та вимагає від працівників зазначених професій постійного удосконалення і поглиблення знань з експлуатації котельних установок та іншого обладнання котелень, відновлення знань з теплотехніки, електротехніки, роботи контрольно-вимірювальних приладів котельних установок тощо. У свою чергу, роботодавці віддають перевагу тим шукачам роботи, які підвищили свою кваліфікацію та отримали допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою»,– зазначила Вікторія Бернікова, начальник відділу активних програм зайнятості обласного центру зайнятості. 


Під час навчання безробітні вивчали новітні технологіїта принципи роботи котелень, систем водяного опалення, газового устаткування, правила безпечної експлуатації котлів, охорони праці. Також у програмі навчання передбачене й ознайомлення з правилами пожежної безпеки, поводження з газом і обладнанням, яке знаходиться під напругою, призначенням та умовами застосування простих і середньої складності контрольно-вимірювальних приладів, будовою і режимами роботи устаткування тепломережних бойлерних установок або станцій м’якої пари,надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку та ін. По закінченню курсів всі слухачі курсів працевлаштовані.


Зі слів слухачів курсів, програма включає у себе необхідний обсяг матеріалу, який викладають досвідчені фахівці, та дає можливість підвищити кваліфікацію й на практиці перевірити набуті знання.


Цього року курси підвищення кваліфікації безробітних за освітньою програмою «Особливості обслуговування котельних установок, які працюють на різних видах палива» проходили на базі Полтавського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.


Слід зазначити, що така організація професійного навчання безробітних громадян, як підвищення кваліфікації, насамперед забезпечує ринок праці кваліфікованими кадрами, озброєними сучасними знаннями, заощаджує кошти роботодавців на підвищення кваліфікації працівників, а головне – дає можливість своєчасно розпочати опалювальний сезон в регіоні.



868Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: