Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10:09
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/09/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-gotujut-pidrostajuche-pokolinnja-do-bezpekovogo-tizhnja.htm

На Кіровоградщині рятувальники готують підростаюче покоління до безпекового тижня


Вже незабаром на Кіровоградщині розпочнеться Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. А відтак, рятувальники вирішили розпочати підготовку до нього вже у жовтні. Для цього посилили проведення щотижневих занять з безпеки  у навчальних закладах громад.


Під час зустрічей зі школярами працівники Служби порятунку розкривають найактуальніші питання безпекового спектра, серед яких, у першу чергу, слід назвати правила пожежної безпеки у побуті та у навколишньому середовищі, звісно ж, мінну безпеку, а ще порядок дій за сигналом повітряної тривоги, укриття населення у фонді захисних споруд, надання домедичної та першої психологічної допомоги постраждалим в екстремальних ситуаціях тощо. 


Сьогодні таке підготовче заняття провели для учнів 5-6 класів у Катеринівському ліцею. Розпочали заняття з актуалізації знань, виявили прогалини та приступили до навчальної практики, щоб якнайшвидше опанувати головні правила безпеки та бути готовими до екстремальних ситуацій.


Заняття провели у форматі інтерактивної гри, де кожен з учасників мав змогу проявити себе та допомогти команді здобути перемогу у конкурсі. В ході виконання інтелектуальних та творчих вправ учасники переконалися, що нехтування встановленими нормами безпеки може дуже дорого коштувати. Адже при необережному поводженні з вогнем за мить можна позбутися усього майна та навіть найціннішого — життя. 


Ліцеїсти запам’ятали головне правило сьогоднішнього заняття: біді краще запобігти, аніж потім рятуватися від неї. А для цього слід неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. 


Так, крок за кроком, діти вчаться бути відповідальними та свідомими громадянами, що бережуть своє життя й здоров’я та світ навколо, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області. 

             

502Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: