Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: вчора, 11:06
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/09/27/v-odnii-z-bibliotek-kropivnitskogo-proishov-kinolektorii-istorija-na-ekrani-.htm
новини, вчора, 11:06

В одній з бібліотек Кропивницького пройшов кінолекторій «Історія на екрані»


Бабин Яр – це місце останнього спочинку людей багатьох національностей і віросповідань. Їх об’єднує те, що вони були мешканцями України, які зіткнулись із абсолютним злом, яке знищує все навколо себе.


Впродовж двох років німецької окупації Києва, з 1941 по 1943 роки, маховик смерті, розгорнутий нацистами у Бабиному Яру, забрав життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, пацієнтів психіатричної лікарні, українських націоналістів, в’язнів Сирецького концтабору. Ця трагедія залишається нагадуванням, до чого призводить переслідування людей на основі національності, віри тощо.


Щоб вшанувати пам'ять невинних жертв Бабиного Яру  у бібліотеці-філії №8, що на «Шкільному», проходив кінолекторій «Історія на екрані». Протягом дня у читальній залі можна було переглянути документальну стрічку «Бабин Яр. Трагедія людства на українській землі»


Минають роки, а зло залишається незмінним. Сьогоднішній російський режим став достойним спадкоємцем нацистів Другої світової. У березні  2022 року РФ нанесла ракетний удар по меморіалу Бабин Яр, окрім руйнувань поховань комплексу загинули  люди, звичайні відвідувачі .


Тож відтепер Бабин Яр – це трагедія не тільки минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир. Наш обов’язок – пам’ятати про цю страшну трагедію.


1372Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: