Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня, 10:44
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/16/u-kropivnitskomu-provedut-seriju-bezkoshtovnih-zanjat-iz-3d-druku.htm
новини, 16 квітня, 10:44

У Кропивницькому проведуть серію безкоштовних занять із 3D-друку


У Кропивницькому на базі освітньо-культурного Гончаренко центру проведуть серію занять із навчання 3D-друку. Учасників навчатимуть роботи з 3D-принтерами, зокрема підготовки моделі в спеціальній програмі — слайсері. Заняття проведуть в межах спільної майстерні освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, компанії ARTLINE та волонтерського руху ДрукАрмія. 


За словами директорки простору Вікторії Талашкевич, на меті у майстерні — популяризувати 3D-друк серед місцевих жителів, залучивши їх до волонтерської діяльності. Адже кожен власник принтера навіть у домашніх умовах може наближати перемогу. 


«Наші військові від самого початку війни й до сьогодні потребують певних деталей, наприклад, для дронів, чи іншої техніки, які здавалося б, недорогі, але не виробляються у потрібних обсягах. Їх можна замовити, але поки ці деталі прийдуть, пройде багато часу. А виготовити їх на 3D принтері швидко та дешево. І головне – для цього не потрібно довго вчитися», — ділиться Вікторія Талашкевич.


Тонкощам 3D-друку кропивничан навчатиме волонтер ініціативи «ДрукАрмія» Артем Пархоменко. 


«Технології 3D-друку мають великий потенціал змінити ряд галузей, і ми хочемо сприяти формуванню кваліфікованих спеціалістів, здатних впроваджувати інновації в різноманітні сфери. Тож ця співпраця – наш внесок у розвиток 3D-друку в Україні, а заразом – у допомогу війську. Адже на цих принтерах можна створити безліч необхідних для війська виробів: від конекторів на Starlink до скидів, які допомагають нищити окупантів», – ділиться команда української компанії ARTLINE, яка безкоштовно надала принтери для волонтерського проєкту. 


В межах майстерні 3D-друку в Кропивницькому проведуть два заняття — 17 квітня та 24 квітня о 17:30 за адресою вул. Велика Перспективна, 4а. Після першого заняття учасники матимуть домашнє завдання. Щоб долучитися, достатньо заповнити форму за цим посиланням. 


Довідка


Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. 


ARTLINE – провідна українська компанія, заснована групою ентузіастів у 2016 році з метою інтеграції передових технологій у повсякденне життя. Cьогодні компанія є провідним національним виробником ПК та дистриб'ютором інноваційних 3D-принтерів та філаментів Creality в Україні. Місія ARTLINE полягає у впровадженні інноваційних рішень для стимулювання технологічного розвитку країни. Ключовими напрямками діяльності компанії є розвиток технологій 3D-друку, підтримка та розвиток спільноти ентузіастів. 


696Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: