Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня, 11:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/16/kropivnitski-rjatuvalniki-vidvidali-reabilitatsiinii-tsentr-hippos-foto-.htm
новини, 16 квітня, 11:14

Кропивницькі рятувальники відвідали реабілітаційний центр "Hippos" (ФОТО)


Останнім часом реабілітаційний центр "Hippos" в Кропивницькому став популярним місцем зустрічі рятувальників з психологами. Тут у безпосередньому спілкуванні з природою відновлення душевних сил та поповнення власного ресурсу відбувається набагато швидше. Тому практика проведення тренінгів з особовим складом  стала звичною для психологів Служби порятунку, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


В рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, психологи заросили на тренінг керівний склад 1-го Державного пожежно-рятувального загону. Для людей, що перебувають у стані постійного напруження під впливом негативних психогенних факторів, такий захід є просто незамінною складовою терапії. 


Контакт з тваринами викликає особливі емоції, сприяє подоланню страху та підвищенню самооцінки, дозволяє розслабитися, скинути підвищену напругу, емоційну скутість та  нормалізує поведінку. Це допомагає збагатити емоційну палітру кожного відвідувача, викликати ті емоції і стани, які вже давно не вдавалося пережити. Спілкування з природою здатне не лише зарядити позитивом та покращити настрій, а й налаштовує на повне перезавантаження психіки. 


Під час тренінгу використали й вже відомі усім арттерапевтичні техніки. На лоні природи та у комплексі із зоотерапією їх ефективність подвоїлася. Отже, нашим психологам вдалося віднайти універсальну формулу поліпшення ментального здоров’я тих, хто стоїть на варті безпеки країни.

               


1035Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: