Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 березня, 13:13
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/03/21/reabilitatsija-pislja-polonu-v-minoboroni-rozpovili-jaki-metodiki-zastosovuvatimut.htm
новини, 21 березня, 13:13

Реабілітація після полону: в Міноборони розповіли, які методики застосовуватимуть


Українські військові, які повернуться після полону, проходитимуть повний цикл оздоровлення та реабілітації, напрацьований спільно з іноземними фахівцями за західними методиками.


Про це розповіли в Міністерстві оборони України, пише Українська правда. Життя". 


"Ми розпочинаємо спільну роботу над створенням центрів з реінтеграції з урахуванням як вітчизняного, так і іноземного досвідів партнерів з реабілітації та психологічної допомоги.


Українські фахівці пройшли підготовку за сприяння партнерів Альянсу. Відтак, наше завдання – створити максимально комфортні умови для звільнених оборонців України та надати їм фахову допомогу", – зазначила заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова.


Для військовослужбовців після полону створять курси відновлення, на яких вони отримуватимуть медичну та психологічну допомоги, а також – програму реінтеграційних заходів із відновлення.


Обіцяють також надати супровід і догляд різнопрофільних фахівців. Усі розмови будуть конфіденційні.


"Така підтримка також надаватиметься членам сімей колишніх полонених задля подолання складних життєвих обставин і мінімізації негативних наслідків", – додала Наталія Калмикова.


Нагадаємо, нещодавно захисниця Азовсталі "Нава" видала книгу про полон. Вона зазначила, що "у катівнях відбуваються і жахливіші речі".


1125Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: