Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/24/pershii-urozhai-lohini-zibrali-na-kirovogradschini.htm
новини, 24 липня 2020

Перший урожай лохини зібрали на Кіровоградщині (ВІДЕО)


Перший урожай лохини зібрали в селищі Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області. Про це розповіла Суспільному агрономка господарства Інна Потєхіна.


Три роки тому на місці смітника на площі 4,5 гектара створили поле і висадили більше 12 тисяч кущів лохини. Половина із них дали перший урожай.


Агрономка господарства каже, тут ягоди достигають на два – три тижні раніше, ніж в північних регіонах України. “Зібрали 890 кг, ще продовжуємо збір. Планували зібрати півтори тони, але хоча б до тонни дійти і це буде супер, як для першого масового збору”.


Розповідає, лохину повністю вирощують на штучно закладеному торфі, який привезли з Білорусії. Вирощують два сорти – Дюк і Блюкроп.


З одного куща можна зібрати від трьох до п’яти кілограмів ягід – каже працівниця господарства Оксана Орлова. “Як з`ясувалося лохина нерівномірно поспіває, тому з кожного кущика збираються ягоди в декілька етапів”.


За словами Інни Потєхіної. ціни на лохину залежать від пропозицій на ринку. На початку збору продавали по 320 гривень за кілограм, нині по 200 гривень.


2290Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: