Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/06/vartist-produktiv-harchuvannja-zrostatime-cherez-zbilshennja-tsin-na-palne.htm
новини, 6 лютого 2018

Вартість продуктів харчування зростатиме через збільшення цін на пальне


У 2018 році соціальні продукти харчування будуть драйвером інфляції. Про це розповів голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише agronews.ua з посиланням на УНН.


Впродовж року вартість продуктів харчування зростатиме, в тому числі, через збільшення цін на пальне, розповів експерт.


“Вартість пального в Україні є однією із складових формування ціни на продукти харчування. Якщо пальне протягом року зросте в ціні на 10%, як прогнозує НБУ, то ми можемо чекати погіршення прогнозу середньорічної інфляції на 1 процентний пункт — з 9% до 10%. По факту — 10-12%.


Це досить сильний фактор, тим паче що у бюджетні на 2018 рік він закладений не був. Продукти харчування у 2018 році будуть драйвером зростання цін, а соціальні продукти — знову будуть у лідерах. І хоч темпи зростання цін будуть нижчими, ніж минулого року, все одно вони будуть досить відчутними для українців”, — сказав він.


О.Дорошенко додав, що попередньо експерти прогнозували подорожчання м’яса у 2018 році на 15%.


“Прогноз НБУ щодо зростання вартості палива погіршує розрахунки. Додаткові 10% у паливі відобразяться ще 2% у цінах на м’ясо. Тепер можемо говорити, що є ризик зростання вартості м’яса впродовж 2018 року щонайменше на 17%”, — сказав він.


837Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: