Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2018/02/06/proforientatsiinii-proekt-stan-studentom-na-odin-den-nabirae-obertiv.htm
новини, 6 лютого 2018

Профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день» набирає обертів


Завершилисяперші тижнізанять після зимових канікул. Учні звикаютьдо іншого ритму життя, випускники готуються до ЗНО,педагогічні колективи налагоджують навчально-виховний процес, а Кіровоградський обласний центр зайнятості продовжує реалізовувати профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день» - повідомляє Галина Хлань, провідний фахівець з профорієнтації відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Цього разу «студентами» сталиучні комунального закладу «Первозванівське НВО», Грузьківського та Федорівського навчально-виховних об’єднаньКіровоградського району. На один день вони поринули у вир студентського життя Центральноукраїнського вищого професійного училища імені  Миколи Федоровського – одного із найстаріших навчальних закладів області (у жовтні 2017 року колектив відзначив ювілей – 150 років з дня заснування).


Цікаву програму для старшокласників організувала виконуюча обов’язки директора ОксанаЯценко:разом з педагогічним колективом, вони створили усі умови для того,щобучні відчули себе студентами. Протягом дня зацікавлені школярі не лише познайомилися з історією навчального закладу, дізналися про професії, за якими йде підготовка, умови вступу та дозвілля студентів, а й найголовніше – відвідали майстер-класи. 


Майстер виробничого навчання Олександр Гужевенко розповів про усі тонкощі електрогазозварювання та ручного зварювання, продемонстрував учням метод точкового зварювання.Школярі на власні очі переконались, що даний метод має високу швидкість, міцність та естетичний вигляд з’єднання, а також є економним у витраті матеріалів. 


Завідувач майстернею верстатників широкого профілю Роман Василенко розповів про особливості  роботи на токарних, фрезерних, свердлувальних і шліфувальних верстатах. Учні із захопленням спостерігали за роботою верстата з програмним керуванням.  Також Р. Василенкозвернув увагу на кваліфікаційні вимоги до робітника – верстатника широкого профілю.  Спробувавши власноруч здійснити деякі операції, учні відчули себе справжніми майстрами.


Цікавою виявилася розповідь майстра виробничого навчання з ремонту автомобілів Віктора Масльоного.  Він показав приміщення майстерень,  де набувають практичних вмінь та навичок майбутні слюсарі з ремонту автомобілів і провівцікавиймайстер-клас по розбиранню та очищенню деталей автомобіля.


Крім того, учнівідвідали заняття з історії України, англійської мови і бухгалтерського обліку  іпоспілкувалися з виконуючою обов’язки директораучилища. Саме вона презентувала гостям фотохроніку «На зламі століть: від ремісничо-грамотного училища до вищого професійного». Школярі із захопленням слухали її розповідь та ділилися враженнями від побаченого.


Таке тепле спілкування завжди залишається у пам'яті, а для когось, можливо, стане вирішальною подієюу виборі майбутньої професії. Фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятостісподіваються, що участь у профорієнтаційному проекті «Стань студентом на один день» принесе гарні результати та допоможе учням у виборі справи свого життя.


фото - thumbs.dreamstime.com

1412Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: