Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/27/u-kropivnitskomu-govoritimut-pro-realnu-situatsiju-z-narkozlochinami-ta-rol-politsii-u-borotbi-z-narkomafieju.htm
новини, 27 лютого 2017

У Кропивницькому говоритимуть про реальну ситуацію з наркозлочинами та роль поліції у боротьбі з наркомафією


Попри заявлені реформи, поліція в Україні майже не бореться з наркомафією, проте охоче переслідує наркозалежних. Так, 74% виявлених у 2016 році наркозлочинів стосуються виробництва, зберігання та перевезення наркотиків без мети збуту. Водночас злочини, пов'язані зі збутом наркотичних речовин, становлять лише 8%. 


Наркозалежні, як і секс-працівниці, залишаються «зручною» категорією, за рахунок якої правоохоронці звітують про «високі показники» своєї діяльності, але чи впливає такий підхід на наркобізнес?


Про реальну ситуацію з наркозлочинами, а також про унікальний механізм розслідування порушень прав вразливих спільнот з боку поліції говоритимуть правозахисники та правоохоронці у вівторок, 28 лютого 2017 р., о 14:00 у конференц-залі ОДА (пл. Героїв Майдану, 1). Під час круглого столу буде презентовано дослідження Експертного центру з прав людини (ЕЦПЛ) «Дотримання прав вразливих груп населення у діяльності правоохоронних органів», а також результати роботи Кропивницької регіональної команди з протидії порушенням прав вразливих груп. 


Учасники круглого столу:


Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської ОДА


Юрій Бєлоусов, голова правління ГО «Експертний центр з прав людини»


Олена Кучерук, координатор програмної ініціативи «Громадське здоров’я» МФ «Відродження» 


Віктор Чупров, проектний менеджер, юрист ГО «Експертний центр з прав людини»


Костянтин Тарасенко, начальник відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності


Микола Сульжук, регіональний представник УЗПЛ НПУ в Кіровоградській області 


Наталія Ісаєва, керівник сервісної організації ВБО “Легалайф-Україна”, регіональна команда Кіровоградської області


Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Кіровоградській області, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, регіональної прокуратури області,  ГУ НП області, Центру вторинної правової допомоги, Кіровоградської ВК-6, УВП-14 та сервісних організацій Кіровоградської області.


Контактна особа – Діана Поладова, 095 393 00 39, [email protected]  


Організатори – ГО «Експертний центр з прав людини» за підтримки програмної ініціативи "Громадське здоров'я" Міжнародного Фонду "Відродження".


1240Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: