Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/27/futbolna-vesna-priishla-do-kropivnitskogo-zirka-vdoma-priimala-fk-dnipro-.htm
новини, 27 лютого 2017

Футбольна весна прийшла до Кропивницького: «Зірка» вдома приймала ФК «Дніпро»


Футбольна весна прийшла до Кропивницького. У рамках 19-го туру Ліги Парі-Матч наша «Зірка» вдома приймала ФК «Дніпро». Господарям удався швидкий гол, котрий на 11-й хвилині забив Артем Сітало, проте ще до перерви, завдяки зусиллям Руслана Ротаня, рахунок було зрівняно. Матч так і завершився – 1:1.


У стартовому складі нашої команди місце у воротах зайняв Євген Паст, котрий на зборах отримав травму і по його персоні були питання перед звітним матчем. Також свій дебютний поєдинок проводив Максим Драченко, а місце в центрі оборони, замість Федеріко Перейри, котрий гру розпочинав на лаві запасних, посів Дмитро Фатєєв. На решті ж позицій – ті виконавці, що провели більшість матчів у осінній частині сезону. Можна відзначити, хіба що, появу Олексія Чичикова після довгого лікування травми.


На початку матчу суперники обмінялися фланговими передачами. Подачу кропивничан перехопив Андрій Лунін, із навісом же гравців «Дніпра» впорався захист нашої команди. На сьомій хвилині поєдинку воротар гостей Андрій Лунін зіграв головою на виході, проте м’яч відлетів точно до Андрія Бацули, котрий спробував перекинути свого тезку здалеку, але не влучив у отвір воріт. А за три хвилини у кропивничан пройшла більш небезпечна атака. Ігор Загальський на лівому фланзі перехопив передачу суперників, виконав пас до штрафного майданчика, проте в боротьбі з голкіпером Артем Сітало пробив повз ціль.


На одинадцятій же хвилині поєдинку Артем Сітало виконав гольовий удар по воротах. І знову він замикав простріл із правого флангу, щоправда, цього разу від Павла Полегенька – удар нападника був точно під поперечину і від каркасу воріт м’яч залетів у сітку – 1:0. Шанс оформити дубль у форварда був за десять хвилин. Артем поборовся з Олександром Сватком і просто-таки «вигриз» м’яч у нього, проте він вирішив перекинути через голкіпера «Дніпра» й не влучив у ворота.


У середині першого тайму Ігорю Загальському вдався такий собі слалом по центру поля, під час якого він лишив не при справах кількох опонентів. Згодом він виконав чудову передачу на Павла Полегенька, проте простріл останнього захисник перевів на кутовий. Буквально за мить на прекрасну передачу Андрія Бацули, з протилежного лівого флангу, не відгукнувся ніхто і м’яч пролетів паралельно лінії воріт у безпосередній близькості до них. Серія небезпечних атак «Зірки» продовжилась ударом вище воріт зі штрафного від Артема Щедрого.


Відповідь «Дніпра» була не менш гострою. Євген Паст помилився на виході й не перехопив навісну подачу зі стандарту. Відтак послідував удар по порожніх воротах, проте Владислав Лупашко підстрахував свого партнера й виніс м’яч подалі. Та так, що організував контрвипад для господарів. Артем Щедрий лівим флангом прорвався крізь оборону команди Дмитра Михайленка і виконав простріл до району одинадцятиметрової позначки. Але там Артем Сітало вирішив пропустити м’яч далі, та оборонці гостей не дозволили пробити Ігорю Загальському.


Мабуть, другою небезпечною атакою дніпрян у першій сорокап’ятихвилинці можна назвати простріл із лівого флангу на Володимира Адамюка. Гравець пробивав гостро та вже після свистка арбітра, котрий сигналізував про офсайд. Хоч «Зірка» й мала явну перевагу практично впродовж усього тайму, все ж, на 42-й хвилині «втримати ворота не замку» не змогла. Помилка при виході в атаку – й Руслан Ротань опинився віч-на-віч із Євгеном Пастом. Переграти досвідченому капітану «Дніпра» нашого воротаря не склало труднощів – 1:1. У першому таймі арбітр не компенсував ні секунди, тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку.


Після свистка з перерви підопічні Романа Монарьова прибрали м’яч до своїх ніг. На 48-й хвилині кропивничани провели атаку правим флангом, котра завершилася прострілом до штрафного майданчика. Там Ігор Загальський м’яч не прийняв, але впав у боротьбі з захисником. Арбітр фолу не побачив і пенальті не призначив. Ще за кілька хвилин Артем Сітало, пірнаючи «рибкою», головою замикав подачу Павла Полегенька, після швидкого випаду, тим-таки правим флангом. Та м’яч у черговий раз розминувся зі стійкою воріт. Незабаром гострий пас Артема Щедрого не знайшов адресата біля воріт суперника – оборона впоралась із цим прострілом.      


Близько до середини другої половини зустрічі команди обмінялися випадами на ворота одна одної, проте значної гостроти вони не несли. Із фланговими прострільними передачами гравців «Зірки» оборона гостей справлялася, подачі «Дніпра» перехоплював Євген Паст. Небезпечним можна назвати епізод, коли Артем Сітало втікав у відрив, намагаючись вийти на побачення з Андрієм Луніним, проте загнав себе аж до бровки. Звідти виконав передачу на дальню стійку, але атаку другим темпом ніхто не підтримав.


На 71-й хвилині дебютував у складі «Зірки» новачок Микита Жуков. Він замінив Ігоря Загальського, котрий отримав пошкодження в одному з попередніх епізодів. Також, для того аби додати швидкостей в атаці, замість Артема Щедрого Роман Монарьов випустив Дмитра Білонога. І вже за п’ять хвилин Дмитро виконав подачу зі штрафного удару, на яку відгукнувся Олександр Кучеренко, та головою відзначитися захисникові, як у матчі з «Карпатами», не вдалось – удар вийшов неточним. А на 80-й хвилині у підопічних Дмитра Михайленка з’явилася реальна нагода забити другий гол. Простріл Руслана Ротаня знайшов ногу нападника, котрий у боротьбі з захисниками і воротарем пробив – на лінії воріт м’яч виніс Дмитро Фатєєв. Відповідь кропивничан була зі штрафного – Максим Драченко ударив набагато вище поперечини.

 

На 90-й хвилині Юрій Вакулко, за фол біля свого штрафного майданчика, отримав другу жовту картку. Компенсований час «Дніпро» догравав у меншості. Зі штрафного удару, що призначив арбітр, Дмитро Білоног пробив набагато вище. Був шанс вирвати перемогу й у «Дніпра». Прорив Руслана Ротаня через правий фланг завершився безадресним небезпечним прострілом до штрафного майданчика.


Отож, поєдинок завершився бойовою нічиєю з рахунком 1:1. Ще в першому таймі на гол Артема Сітала відповів Руслан Ротань і з того часу рахунок змін не зазнав.


На післяматчевій прес-конференції в. о. головного тренера «Дніпра» Дмитро Михайленко зазначив, що результат відповідає грі. Станом поля наставник наших суперників лишився задоволеним. Хоча відзначив, що попросив своїх футболістів грати якомога простіше, адже, все ж таки, стан газону в повній мірі не дозволяв грати у швидкий комбінаційний футбол. Після того, як «Дніпро» пропустив, хлопцям вдалося перебудуватись і відігратися. Тож, у принципі, план на гру підопічні виконали.


Роман Монарьов привітав усіх уболівальників із початком весняної частини чемпіонату України. І зазначив, що результат матчу не є позитивним. Хоча особливих претензій до своїх підопічних Роман Геннадійович не має. Моментами «Зірка» намагалася грати в комбінаційний футбол, проте для перемоги, як би це банально не звучало, не вистачило одного голу.


«Зірка» (Кропивницький) – ФК «Дніпро» – 1:1 (1:1).


26 лютого 2017 року (неділя). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 3. 2771 глядач. +3С. Ліга Парі-Матч, 2 коло, 19 тур.


Арбітр: Пасхал Ігор (Херсон).


Асистенти арбітра: Володін Володимир (Херсон), Чертоляс Максим (Херсон).


Четвертий арбітр: Головков Олександр (Сєвєродонецьк).


Спостерігач арбітражу: Хіблін Ігор (Хмельницький).


Офіцер безпеки ФФУ: Бухаленков Сергій (Київ).


Директор матчу ФФУ: Підкіпний Ігор (Київ).


«Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Драченко Максим (50. Акименко Олександр, 90+2), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем (26. Білоног Дмитро, 72) 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 18. Кучеренко Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (99. Жуков Микита, 71), 28. Полегенько Павло, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 41. Льопка Роман, 4. Перейра Федеріко Ернан, 27. Дришлюк Кирило, 95. Попов Роман. В. о. головного тренера: Монарьов Роман.


ФК «Дніпро»: 12. Лунін Андрій, 3. Адамюк Володимир, 8. Польовий Володимир, 9. Вакулко Юрій, 10. Кочергін Владислав (23. Чеберко Євген, 90+3), 15. Довбик Артем (87. Кожушко Олег, 73), 29. Ротань Руслан (к/к), 33. Нагієв Дмитро, 39. Сваток Олександр, 71. Лопирьонок Максим, 99. Луньов Максим. Запасні: 1. Баштаненко Олексій, 2. Влад Александру Ніколає, 14. Чеберячко Євгеній, 17. Баланюк Денис, 25. Когут Ігор. В. о. головного тренера: Михайленко Дмитро.


Голи: 1:0, Сітало Артем (11); 1:1, Ротань Руслан (42).


Попередження: Лопирьонок Максим (16), Вакулко Юрій (57), Драченко Максим (58), Довбик Артем (67), Кочергін Владислав (68), Ротань Руслан (81), Луньов Максим (84), Вакулко Юрій (90).


Вилучення: Вакулко Юрій (90). 


1096Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: