Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 лютого 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2017/02/06/pres-klub-gromada-hmelovogo-zajavljae-pro-ignoruvannja-maloviskivskoju-rairadoju-dumki-gromadi-ta-kerivnitstva-oda.htm
новини, 6 лютого 2017

Прес-клуб: Громада Хмельового заявляє про ігнорування Маловисківською райрадою думки громади та керівництва ОДА


У вівторок, 7 лютого о 10:00 в Прес-клубі міста Кропивницького (вул. Соборна, 1-А, ТЦ «Копілка», 2-й поверх) відбудеться прес-конференція представників громади с. Хмельове Маловисківського району, які вкотре заявлять про свідоме ігнорування Маловисківською районною радою пропозицій голови ОДА С. Кузьменка та думки мешканців Хмельового. Нагадаємо, що громада Хмельового вже півроку бореться за збереження сільської школи, в тому числі і в судовому порядку.


Нещодавно, в ході власної прес-конференції, голова ОДА С. Кузьменко зазначив, що підтримує ідею створення на базі Хмелівської школи І-ІІ ступенів НВК, як і було озвучено раніше його заступником С. Коваленком. Таке ж бачення вирішення конфлікту навколо Хмелівської ЗШ І-ІІ ст. висловив і заступник голови облради Ігор Степура, з чим погодилися і самі Хмелівчани.


Однак, голова Маловисківської РДА Павло Сорока заперечив можливість такого вирішення конфлікту. В ході попереднього засідання суду щодо неправомірності ліквідації навчального закладу, він наполягав, що школа була закрита цілком законно. Щодо створення НВК, то він вважає це неможливим і недоцільним.


Мешканці Хмельового наголошують, що знову звернутися до журналістів і громадськості їх змушує той факт, що на п’ятницю, 10 лютого, вже призначене і засідання постійної комісії Маловисківської районної ради з питань освіти, і сесія райради. За словами батьків, на розгляд обох засідань буде винесене питання про «приватизацію» будівлі Хмелівської школи.


«Ми не можемо погодитися з таким рішенням, адже знову районна влада не зважає ні на думку освітян, ні на позицію керівництва з області. На 7 лютого призначене засідання суду за позовом одного з членів батьківського комітету ліквідованої школи Л. Назаренка. Але владу, як бачимо, рішення суду не цікавить», - коментує ситуацію в Хмельовому колишня в.о. директора Хмелівської школи Анна Бур’ян.


Учасники прес-конференції:

Леонід Назаренко – представник батьківського комітету учнів Хмелівської ЗШ І-ІІ ст.упенів

Анна Бур’ян – депутат Маловисківської районної ради.


1653Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: