Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 21 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/04/21/derzhavi-ne-vistachae-efektivnih-upravlintsiv.htm
політика, 21 квітня 2021

Державі не вистачає ефективних управлінців



На сучасному етапі розвитку українського суспільства, а особливо в умовах політичної та економічної кризи, актуальним залишається ефективність і результативність державного управління, що в свою чергу залежить від професійності, компетентності, чесності формування та реалізації державної кадрової політики.


Державі не вистачає ефективних управлінців, тому і радує що у конкурсі на посаду голови Обласної Податкової служби та Головного управління Міндоходів, бере участь Вірієнко Ігор Станіславович, який вже займав цю посаду з грудня 2011 року по жовтень 2013 року, проявивши себе ефективним керівником і маючи значні досягнення:



- Виконання бюджетів усіх рівнів з динамікою 40-45% росту в порівнянні з аналогічним попереднім (минулорічним) періодом, що дало змогу для повномаштабного та динамічного розвитку територій. Це відбулося шляхом детінізації економіки, відпрацювання ризикових підприємств та інших суб’єктів господарювання.


- Постійно вдосконалювалася робота податкової служби шляхом відпрацювання ризикоорієнтованих фінансово-господарських операцій з метою упередження економічних правопорушень та неможливості здійснення збитків держави.


- Активно велась робота щодо упередження безпідставно сформованого податку на додану вартість, який підлягав відшкодуванню. Так обсяги упередження зросли в рази в порівнянні з попередніми періодами, що не дало змогу нанести збитки державі.


- Всебічна модернізація управління персоналом, ведення ефективної кадрової політики ( за час перебування на посаді ) жодний із  більше 1200 співробітників не був притягнутий до адміністративної чи кримінальної відповідальності за корупційні чи інші правопорушення.


- Клієнторієнтованість - в кожному районі на базі податкової інспекції відкрито центри обслуговування платників податків (ЦОПП), які працюють і до сьогодні.


Вони надають повний спектр адміністративних послуг для платників податків:


- проведення звірки платників податків;


- укладання договорів щодо електронного документообігу;


- приймання звітності та вхідної кореспонденції;


- видача довідок, формування та надання відповідних витягів;


- повідомлення про взяття на облік платників податків;

- для консультацій;


- надання можливості здійснити певні операції платнику податку з використанням комп’ютеризованого робочого місця;


- надання доступу до публічної інформації;


- надання повного спектру електронних послуг.


Найголовніше, що центри обслуговування платників податків працюють з моменту їх заснування та відкриття начальником ГУ Мін. Доходів у Кіровоградській області і до сьогоднішнього дня.


За час його роботи спостерігалася:


- Позитивна динаміка оперативного супроводження справ у судах всіх рівнів. (Податківці більш успішно відстоювали інтереси держави в судах, що дало змогу зберегти десятки мільйонів гривень у бюджеті.)


- Співпраця з органами місцевого самоврядування з метою наповнення бюджетів сільських, селищних та міських рад за умови відсутності тиску на бізнес-середовище цих територій.


- Співпраця з громадськими організаціями:
Асоціація платників податку, Асоціація роботодавців Кіровоградської області, Спілка промисловців та підприємців, Спілка підприємців Кіровоградської області , Спілка малого та середнього бізнесу та інші.


Всі вище перераховані заходи дали можливість більш динамічного суспільно-економічного розвитку Кіровоградської області, виконання бюджетних програм, зниження рівня тіньової економіки області, позитивних перетворень податкової служби Кіровоградської області з переформуванням стратегії її роботи на орієнтованість на допомогу платникам податків.


Тому маємо надію, що даний фахівець повернеться на державну службу і буде працювати на користь нашої обласної громади.


5433Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: