Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека-філія №21
Дата: 10 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/11/10/-nasha-mova-mudrosti-krinitsja-.htm
культура, 10 листопада 2021

«Наша мова – мудрості криниця»

Бібліотека-філія №21


Кожного року, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. З нагоди свята в бібліотеці –філії для дітей №21 відбувся інтелектуальний тир «Українська мова – мудрості криниця».


Цікаві історичні факти про рідну мову, загадки, головоломки, мовознавчі конкурси – це все сприяло  маленьким  відвідувачам розвивати й поглиблювати знання з рідної мови, здатних гідно передавати  духовні надбання свого народу, попередніх поколінь, виховувати любов до рідного слова, краю, формувати культуру мовлення, справжній патріотизм.


Наші предки залишили нам у спадок найбільше, найдорожче багатство – Слово. Калинове і джерельне рідне слово , яке протягом століть передавалося від батьків до дітей, як вічний оберіг національної культури, історії та духовності. Для кожного народу дорога його мова.


Дуже важливо привчати людину з дитинства любити рідну мову, щоб вона впитувалась  в душу людини ще з материнським молоком.  І від того, чи збережуть українську мову наші нащадки – залежить саме від нас.


2659Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: