Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня, 09:05
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/26/u-kropivnitskomu-dlja-ditei-provodjat-zanjattja-z-kanisterapii.htm
новини, 26 червня, 09:05

У Кропивницькому для дітей проводять заняття з каністерапії


У Кропивницькому для дітей проводять заняття з каністерапії – це один з видів лікування та реабілітації за допомогою спеціально навчених собак. Роблять це впродовж канікул безкоштовно для всіх охочих дітей. Проєкт називається "Хеппі чілдрен".


Про це розповіла Суспільному координаторка проєкту Олена Арутюнян.


Чотирирічна сибірська хаскі на прізвисько Катюня вже два роки працює каністерапевтом. Собака навчена під наглядом проводити заняття з дітьми й так надавати їм психологічну підтримку: дарує радість, підіймає настрій, стабілізує емоційний стан, знімає стрес, розповіла власниця собаки Вікторія Казакова:


"У неї всі тести успішні. І я займаюсь каністерапією вже два роки. Мене дуже часто запрошують, і одні з перших були діти, евакуйовані з Донецької, Запорізької, Харківської областей. Також займаємось з дітьми з аутизмом, з ДЦП".


Каністерапію будуть організовувати впродовж літніх канікул безкоштовно для всіх охочих дітей. Перед тим перевіряють, чи немає у них алергії на шерсть тварин. Проєкт називається "Хеппі чілдрен" або щасливі діти. Реалізується за підтримки міжнародних благодійних організацій, розповіла координаторка Олена Арутюнян:


"Завдяки каністерапії, спілкуванню з тваринами, діти мають можливість соціалізуватися, розкриватися, зняти страхи, тривожність. Ця програма допомагає їм адаптуватися у таких страшних умовах війни. Діти-сироти або з родин військовослужбовців – це в першу чергу, а взагалі ми відкриті для всіх охочих".


Дітям показували, як порозумітися з собакою та віддавати команди.


Антоніна Варфоломеєва розповіла, їх подобається Катюня: "Я обожнюю собак. У мене теж живе собака, дуже слухняна, дуже смішна, дуже схожа на Катюню. Мені подобається її ім’я, як вона дресується теж подобається".


Катюня любить дітей, тому пройшла відбір для таких занять. Триває воно годину, щоб не перевантажувати собаку, пояснила власниця хаскі.


"Собака має бути контактною, абсолютно не агресивною зі сторонніми. Для собаки година – це тяжко, вони дуже швидко втомлюються".


Зі слів координаторки, після канікул пропонуватимуть втілити програму терапії з тваринами у міських школах.

https://t.me/suspilnekropyvnytskyi/25376


110Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: