Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня, 16:53
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/26/u-kropivnitskomu-urochisto-vruchili-zoloti-i-sribni-medali-vipusknikam-shkil-foto-.htm
новини, 26 червня, 16:53

У Кропивницькому урочисто вручили золоті і срібні медалі випускникам шкіл (ФОТО)


Золоті і срібні медалі вручили сьогодні, 26 червня, випускникам кропивницьких шкіл. 206 медалістів вийшли на червоний хідник на площі перед міською радою у супроводі своїх наставників — директорів шкіл. 


Найвищу нагороду за їхню наполегливу працю і успішне навчання вручили начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович і начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко. Та найщемкішим сюрпризом для двох випускниць цього дня стали вітання батьків-захисників, які змогли приїхати на цю подію з фронту.


Хвилиною мовчання всі учасники урочистостей вшанували пам’ять усіх загиблих воїнів, завдяки яким українські діти мають змогу навчатися. 


Урочистий захід викликав ще більше щирих емоцій, адже цьогоріч медалі за успішне навчання отримала найбільша кількість випускників. Попри війну наші діти вчилися ще наполегливіше і ще краще.


З напутнім словом до випускників звернувся начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.


- Сьогодні у Кропивницькому отримують золоті і срібні медалі найбільша кількість випускників - у час, коли йде війна, коли лютий ворог хоче знищити нас як націю. Але йому це не вдасться, бо у нас є ось таке прекрасне і світле майбутнє. Бо ми сьогодні виборюємо перемогу не лише на полі бою, а й на підприємствах, на хлібній ниві, у навчальних закладах. Нам потрібне розумне покоління майбутнього, яке відбудовуватиме Україну. А це ви — найкращі і найрозумніші — гордість нашого міста, - наголосив Андрій Райкович і побажав усім випускникам успішного вступу в омріяні виші, дбати про своїх батьків, родину, рідне місто і Україну.


А далі на червону доріжку для отримання медалей по черзі виходили випускники 16 ліцеїв Кропивницького. Рекордсменом за кількістю золотих і срібних відзнак за успішне навчання цьогоріч став ліцей “Науковий” - їх отримали аж 53 випускники! 27 медалей отримали випускники ліцею “Мрія” і 21 медаль — випускники ліцею “Муніципальний колегіум”.


Щирі сльози радості у всіх присутніх виклав несподіваний сюрприз, коли привітати своїх доньок вийшли тата-захисники, які приїхали на цю урочисту подію з передової. Під бурхливі оплески кропивничан із відзнакою привітав випускницю НВО №32 Марію Локарєву батько, який воює на Запорізькому напрямку, а також випускницю ліцею “Науковий” Анну Марталогу обійняв тато, який боронить державу на Херсонщині.

 

Бриніли сльози на очах усіх батьків і рідних від щирих слів випускниці ліцею “Науковий” Ганни Мілай. Вона єдина учениця, яка отримала 200 балів із трьох предметів: з математики, української та англійської мови за результатами національного мультипредметного тестування. Дівчина подякувала захисникам і вчителям за можливість вчитися в умовах війни, адже вона — переїхала з окупованого Криму з міста Керч у Кропивницький, щоб мати змогу вчитися рідною мовою у своїй державі. 

 

Андрій Райкович вручив Ганні Мілай сертифікат про успішне складання мультипредметного тесту і наголосив, що це нагорода і її батькові, який загинув захищаючи Україну від російських окупантів.

 

Традиційно урочисте вручення медалей мало б завершитися шкільним вальсом, але він обов’язково відбудеться після нашої Перемоги. Натомість організатори озвучили результати акції, яка прокотилася усіма школами Кропивницького у день останнього шкільного дзвоника - «Зараз - дрон, потім – квіти». Майже 300 тисяч гривень зібрали освітяни і батьки учнів обласного центру. За ці кошти волонтери придбали необхідне обладнання, а випускники передали його командиру військової частини.

 

- Все, що ми робимо на фронті — заради вас, заради вашого майбутнього. А ці пташки нам допоможуть здобути Перемогу, - подякував військовий.

 

На згадку про цей день усім медалістам залишаться світлини.

https://www.facebook.com/krrada.official


               

627Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: