Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня, 11:29
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/06/26/hid-vikonannja-remontiv-ukrittiv-u-zakladah-osviti-kropivnitskogo-na-kontroli-postiinih-deputatskih-komisii-miskoi-radi.htm
новини, 26 червня, 11:29

Хід виконання ремонтів укриттів у закладах освіти Кропивницького на контролі постійних депутатських комісій міської ради


Стан капітального ремонту, облаштування та готовності найпростіших укриттів в навчальних закладах Кропивницького став головним питанням порядку денного спільного засідання постійних комісій міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, соціальної політики, культури та спорту під головуванням депутатки Наталі Чередніченко та з питань бюджету та податкової політики на чолі із депутатом Олександром Цертієм. У роботі комісій взяв участь секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

 

За інформацією начальниці  управління освіти Лариси Костенко  та  керівника  управління капітального будівництва Сергія Білоконя, у 2024 році виконуються поточні та капітальні ремонти в 41 закладі освіти обласного центру.

 

Станом на 25 червня поточного року у чотирьох дошкільних навчальних закладах ремонти завершені повністю. У чотирнадцяти закладах виконання ремонтних робіт оцінено від 50 до 80%, у шістнадцяти – до 50%.  На виконання ремонтів у шести школах і садочках тривають тендерні процедури, або готується тендерна документація.  В одному закладі триває перевірка виконання капітального ремонту Антимонопольним комітетом України.

 

До 01 вересня роботи планується завершити на 29  укриттях. Термін виконання робіт ще у восьми закладах освіти заплановано найпізніше 31 жовтня.

  

- Це надзвичайно важливо, щоб навчальний  процес для учасників освітнього процесу був безпечним, - відзначив під час обговорення Олег Колюка. -  Тому питанню облаштування укриттів в закладах освіти приділяється першочергова увага і роботи ведуться під особливим  контролем міської влади, перевіряючих органів та громадськості. Ми конструктивно ставимося до критики і працюємо над усіма обґрунтованими пропозиціями. Поетапно і постійно покращуємо стан укриттів у закладах освіти. Для облаштування укриттів намагаємося залучати усі можливі фінансові механізми – кошти державної субвенції, бюджету громади та  грантову підтримку міжнародних партнерів. Якщо у 2022 -2023 році гостро стояло питання функціонування найпростіших укриттів, то у 2024 йдеться про максимально можливе збільшення кількості місць у них.

 

Депутати підтримали пропозицію секретаря міської ради звернутися до Державної казначейської служби  з пропозицією максимально пришвидшити проведення платежів розпорядникам коштів – управлянням освіти та капітального будівництва, для розрахунків за виконання ремонтних робіт на об’єктах укриття.

 

Крім того, управління освіти міської ради отримало доручення опрацювати і підготувати алгоритм роботи закладів освіти Кропивницького, в найпростіших укриттях яких до початку нового навчального року  ремонтні роботи не будуть завершені.

https://www.facebook.com/krrada.official


1006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: