Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/08/vaktsinatsija-os-os-stane-obov-jazkovoju-dlja-chinovnikiv-poshtariv-i-providnikiv.htm
новини, 8 грудня 2021

Вакцинація ось-ось стане обов'язковою для чиновників, поштарів і провідників


ФОТО ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА


Із 9 грудня в Україні розшириться перелік професій, для яких вакцинація проти Covid-19 є обов'язковою, до них додадуться працівники органів виконавчої влади, Укрпошти, Укрзалізниці та ще низки установ. 


Джерело: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 8 грудня, пише Українська правда.


Пряма мова: "З 9 грудня, тобто вже завтра набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких вакцинація від Covid є обов'язковою. 


Цього разу мова про працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші)". 


Деталі: Ляшко наголосив, що тільки-но працівник отримує принаймні одне щеплення проти Covid-19, то підстав для відсторонення або продовження його відсторонення від роботи немає. 


"Отримання принаймні першої дози не вважається ухиленням або відмовою від вакцинації. У такому випадку він має бути допущений до роботи", – уточнив міністр.


Нагадаємо: 8 листопада в Україні почали відсторонювати від роботи невакцинованих працівників освіти та чиновників, які підлягають Covid-вакцинації. 


9 листопада Міністерство охорони здоров'я повідомило про розширення списку професій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти Covid-19.



508Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: