Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 7 травня, 13:26
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/05/07/robotodavtsi-mozhut-otrimati-koshti-za-naim-veteraniv.htm
новини, 7 травня, 13:26

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів


Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.


Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 10 лютого 2023 р. № 12411 “Про затвердження Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних”.


Якщо працедавець наймає ветерана за направленням центру зайнятості, терміном на понад 1 рік, йому можуть повернути до 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на момент виплати. Станом на квітень 2024 року мінімальна зарплата становить 8 тисяч гривень. 


Захисники й захисниці, які мають статус УБД, можуть один раз на п’ять років скористатися правом на працевлаштування у роботодавця, з компенсацією за них частини витрат на оплату праці.


У випадку, коли працедавець звільняє робітника до завершення періоду гарантій зайнятості, за якого отримав компенсацію, він змушений повернути виплачені кошти в повному обсязі до бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття або Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, залежно від джерела фінансування компенсації. Проте якщо на робоче місце роботодавець найняв іншого зареєстрованого безробітного за направленням центру зайнятості — кошти можна не повертати.


“Спостерігається різниця між досвідом роботодавців у працевлаштуванні ветеранів та ставленням до процесу адаптації залежно від сфери діяльності та наявності мобілізованих з-поміж працівників. Опитані представники зі сфер будівництва, автобізнесу та інженерії більш схильні до впровадження додаткових заходів для підтримки ветеранів у робочому середовищі. Роботодавці даних сфер зацікавлені у наймі ветеранів, адже вважають, що отримані ними під час служби практичні навички можуть робити їх перспективними працівниками. Про це свідчать дані дослідження “Потреби та перешкоди ветеранів при працевлаштуванні”, проведеного Українським ветеранським фондом”, — зазначає Руслана Величко-Трифонюк, виконуюча обов’язки виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.


Щоб отримати безплатну індивідуальну юридичну консультацію від юристів Українського ветеранського фонду — залиште звернення у формі за посиланням: https://veteranfund.com.ua/legal_consultations/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі “Український фонд швидкого реагування”, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.


812Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: