Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/15/na-kirovogradschini-u-raionnomu-viddili-politsii-vidkrilasja-zelena-kimnata-dlja-roboti-z-nepovnolitnimi.htm
новини, 15 вересня 2021

На Кіровоградщині у районному відділі поліції відкрилася «зелена кімната» для роботи з неповнолітніми


Це система заходів для забезпечення прав і свобод дитини у ході слідчих та процесуальних дій. Проєкт впроваджується в територіальних підрозділах з ініціативи керівництва МВС та Національної поліції України. У Кіровоградській області перша безпекова кімната запрацювала в Олександрійському районному відділі, повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області.


Участь у відкритті взяли керівник поліції області Роман Козьяков, його заступник Олексій Ніколаєв, начальник місцевого підрозділу поліції Володимир Хвостов, а також представники прокуратури, центру соціальних служб та служби у справах дітей.


«Одним із пріоритетних напрямків роботи поліції є захист прав дітей. Завдяки цьому проєкту ми продовжуємо впроваджувати європейські стандарти у діяльності поліції. Принцип роботи такої кімнати полягає в тому, що в комфортно облаштованому приміщені неповнолітні зможуть спілкуватися з поліцейськими або прокурорами в умовах, що відволікатимуть їх від неприємних спогадів та мінімально травмуватимуть психіку.


У процесі слідчих чи процесуальних дій дитина перебуватиме з психологом у кімнаті з непрозорим склом, завдяки чому не зазнаватиме незручностей через увагу сторонніх людей. А в кімнаті, що знаходиться поруч, завдяки звуковому обладнанню безпосередньо працюватимуть правоохоронці», - зазначив Роман Козьяков.


Начальник Олександрійського відділу поліції Володимир Хвостов подякував за підтримку у впроваджені проєкту керівництву ГУНП в області та представникам органів місцевого самоврядування. Він зазначив, що безпекову кімнату вдалося облаштувати у максимально короткі строки – близько трьох тижнів. Приміщення обладнали необхідною технікою, меблями та розмістили іграшки.


Наразі правоохоронці продовжують роботу над реалізацією проєкту в інших територіальних підрозділах поліції області.


1181Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: