Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 серпня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/08/02/rjatuvalniki-zaklikali-gromadjan-buti-maksimalno-oberezhnimi-u-period-nadzvichainogo-rivnja-pozhezhonebezpeki-foto-.htm
новини, 2 серпня 2021

Рятувальники закликали громадян бути максимально обережними у період надзвичайного рівня пожежонебезпеки (ФОТО)


З початку пожежонебезпечного періоду традиційно посилюються профілактичні заходи щодо попередження пожеж у лісових масивах та екосистемах області. Протипожежні профілактичні рейди належать до найбільш дієвих попереджувальних заходів для недопущення загорань у лісових масивах. Практично усі лісові пожежі виникають через людську необережність, недбалість та через порушення правил пожежної безпеки в лісах. Тож, здійснення роз’яснювальної роботи з місцевим населенням під час пожежонебезпечного періоду триває постійно, повідомляє  ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


1 серпня фахівці Служби порятунку спільно з представниками поліції, а також лісового  та мисливського господарства здійснили рейди місцями відпочинку громадян у лісових масивах Кіровоградщини. 


Під час бесід учасники рейдових груп звернули увагу на основні причини виникнення загорянь в природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може завдати навіть невелике горіння. Довели до відома статистику пожеж на території області. Також, ознайомили зі штрафами  за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю.


Усім відпочиваючим рятувальники роздали листівки та пам’ятки з рекомендаціями як треба поводити себе під час відпочинку на природі.


            



475Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: