Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/29/vibuh-u-kropivnitskomu-azs-pratsjuvala-bez-neobhidnih-dozvoliv.htm
новини, 29 березня 2019

Вибух у Кропивницькому: АЗС працювала без необхідних дозволів


Газова заправка, що спалахнула у Кропивницькому, працювала без дозволу на роботу. Про це заявляє місцева влада. Нагадаю, масштабна пожежа сталася напередодні ввечері. Вогонь перекинувся на цистерни зі скрапленим газом, вантажівки почали вибухати одна за одною. Постраждали четверо людей. Більше знає - Олена Бринза, кореспондентка телеканалу Інтер Подробности.


Два потужних вибухи сколихнули Кропивницький напередодні о восьмій вечора.


Полум'я здіймалося на висоту дев'ятиповерхівки. Вибухи гриміли один за одним, загалом їх було з десяток. Люди в паніці вибігали з будинків і тікали якнайдалі.


"Не бачив, а чув були вдома біля заправки проживаю, взриви дуже сильні прийшлося евакуюватись руки в ноги документи і вперед", - розповідає Андрій Гальченко, житель Кропивницького.


Пожежа сталася на вулиці Київській. Тут розміщена газозаправна станція, поруч автостоянка з вантажівками. Уламки вибухами розкидало на кількасот метрів.


"Я тут живу зверху, побачив зарево таке невелике, як я знаю де розташована газова заправка там було полум'я горіло воно горіло видно не газ, а потім пішло от до тих ємностей і вибухи один за одним вибухи і люди падали", - говорить Анатолій Григорович, житель Кропивницького.


Вибуховою хвилею винесло шибки в школі, вікна в під'їздах дев'ятиповерхівки, що за півкілометра від місця події. Постраждало четверо людей. У всіх різні ступені опіків. Серед них інженер газозаправної станції та двоє рятувальників. Найбільше дісталося водієві з Кривого Рогу, наразі він у реанімації.


"Хворий 58-років до 40 процентів опіків, знаходиться в стані опікового шоку і поки динаміки позитивної немає", - говорить Олександр Йовенко, завідувач реанімаційного відділення Кіровоградської обласної лікарні.


У поліції відкрили кримінальне провадження: порушення правил під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Тут з'ясували: рвонуло через витік газу під час перекачування з автоцистерн.


"На теперешній момент працівниками поліції проводиться додатковий огляд місця пригоди із залученням фахівців з метою виявлення додаткових обставин які неможливо було виявити учора вночі під час гасіння пожежі", - говорить Роман Козьяков, начальник ГУ НП у Кіровоградській області.


Чи законно тут розміщена газова заправка та стоянка автоцистерн? Поки що відповіді у правоохоронців немає. А от у мерії вже запевнили - дозволів не давали.


"Ми з Валерієм Петровичем і начальником управління транспорту таких дозволів не давали, про правомірність цієї земельної ділянки слідчими органами зараз проводиться досудове розслідування вони запити і на запити буде відповіді земельна ділянка кому вона надавалася, як експлуатувалася", - говорить Сергій Коваленко, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Кропивницької міської ради.


Через масштабні вибухи та пожежу, в Кропивницькому  активісти вже закликають ініціювати закриття всіх газових заправок на території міста. 


Читайте також: 


У Кропивницькому на Київській вибухнули автівки на стоянці (ВІДЕО) ОНОВЛЕНО

Унаслідок вибуху на газовій заправці у Кропивницькому травмувалися 4 особи (ФОТО)

2379Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: