Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/11/14/u-ninishnomu-rotsi-pratsivniki-dai-vijavili-ponad-5-5-tis-p-janih-vodiiv.htm
новини, 14 листопада 2014

У нинішньому році працівники ДАІ виявили понад 5,5 тис. п'яних водіїв

У нинішньому році працівники ДАІ підрозділів ДАІ Кіровоградщини під час нагляду за дорожнім рухом виявили та припинили 5830 фактів керування водіями транспортними засобами у стані сп’яніння. З вини нетверезих водіїв на шляхах області сталося 16 ДТП, у яких 6 людей загинули, ще 24 отримали травми.

Один із випадків затримання нетверезого керманича на вулицях обласного центру зафіксували працівники сектору профілактичної роботи управління ДАІ.

12 листопада 2014 року близько 3 години ночі екіпаж ДПС, у складі інспекторів ДПС: сержанта міліції Ігоря Бугайова та молодшого сержанта міліції Михайла Невдахи, несли службу по забезпеченню безпеки дорожнього руху на одній із центральних вулиць обласного центру. Поблизу магазину “Пермський” працівники ДАІ помітили а/м ВАЗ, водій котрого перебував у неадекватному стані. На вимогу працівників міліції про зупинку водій відреагував навпаки – прискорив швидкість руху. Інспектори ДПС розпочали переслідування, адже водій за кермом у подібному стані – потенційний вбивця. Невдовзі їм нарешті вдалось зупинити правопорушника. Проте на вимогу пред’явити документи, горе-водій навіть не зміг чітко пояснити свої протиправні дії, так як перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. І самостійно встояти на власних ногах не міг…

А після пропозиції проїхати до Кіровоградського обласного наркологічного диспансеру взагалі вирішив, що він не їхав, тому має «повне» право піти геть.

У свою чергу, працівники ДАІ, згідно з вимогами чинного законодавства, викликали підмогу.  Водій же продовжував “ламати комедію” та розважати випадкових свідків. То він представлявся пасажиром автівки, то взагалі вирішив, що він просто перехожий і до інциденту не має ніякого відношення, проте свідки та потужна доказова база розставили все на свої місця. Після цього водій все ж таки погодився пройти медичну експертизу у Кіровоградському обласному наркологічному диспансері. У ході медичної перевірки було встановлено, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння, рівень алкоголю у його крові склав - 1, 71 проміле. А до встановлення всіх обставин події, а/м ВАЗ, яким кермував правопорушник, вилучено із транспортного потоку та доставлено на зберігання до спеціального майданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів.

Державтоінспекція вкотре нагадує, що п’яний за кермом – це злочинець! Цінуйте власні життя та здоров’я, а також життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху!

1779Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: