Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 16 квітня, 14:16
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/04/16/golovi-gromad-kirovogradschini-doluchilis-do-kongresu-mistsevih-ta-regionalnih-vlad.htm
суспільство, 16 квітня, 14:16

Голови громад Кіровоградщини долучились до Конгресу місцевих та регіональних влад

"Кіровоград24"


У Чернівцях відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад, в якому взяли участь Президент України Володимир Зеленський та майже 80 очільників міст, сіл і селищ. До делегації з Кіровоградщини доєднались голови громад від «Слуги Народу»: Ольга Сиса, голова Глодоської громади, Людмила Гаразда, голова Ганнівської громади, Євгеній Звіздовський, голова Долинської громади, Володимир Сокирко, голова Знам’янської громади та Андрій Маліцький, голова Світловодської громади.


Під час конгресу обговорювали питання енергетики, посилення оборони та реабілітації військових, а також нові можливості й виклики для українських громад.


Під час виступу Президент звернув увагу на діяльність, яку має здійснювати кожна громада для здобуття перемоги.



 «Ми не повинні втрачати час і проявляти слабкість. Ми маємо якнайбільше захистити життя наших людей від російського терору. Сприяйте розвитку всіх оборонних виробництв. Кожна ефективна розробка, вся українська зброя мають значення. Усього, що потрібно обороні, має бути максимум. Максимум має бути й звичайної економічної активності, яка дає людям роботу та забезпечує податками і зборами бюджети. І, будь ласка, у кожній громаді проявляйте максимальну увагу до наших воїнів, які проходять лікування після поранень та реабілітацію, підтримуйте сім’ї наших воїнів, які зараз на фронті, та усіх, хто дійсно допомагає обороні», – закликав Володимир Зеленський.


Також учасники засідання-представники громад мали можливість задати представникам державної влади актуальні для них запитання, обрані за результатами рейтингового онлайн-голосування на сайті Конгресу.



«Під час конгресу отримали дуже чіткі доповіді про стан енергетики, безпеки, євроінтеграції, відбудови, допомоги підприємцям, підтримку вітчизняного виробника «Зроблено в Україні». А також отримали головні та пріоритетні завдання: підтримка ЗСУ та максимальна децентралізація енергосистеми, власна генерація (виробництво електроенергії), сонячні системи, вітрові системи, турбіни. Станом на зараз в нашій Долинській громаді вже введено в роботу 2 сонячні системи, загальною потужністю 50 кВт! А необхідно довести даний показник до 1 МВт. І ми продовжимо працювати в цьому напрямку!» – розповів учасник конгресу Євгеній Звіздовський.


Окрема панель була присвячена презентації програми економічної політики «Зроблено в Україні». Завдяки її реалізації громади матимуть можливість заробляти кошти на власні потреби, розвиваючи внутрішнє виробництво.



«Свій до свого по своє» – ідея не нова, цей принцип зародився в Україні у дев’ятнадцятому столітті, щоб сприяти розвитку вітчизняного виробництва та стимулювати підприємництво. На Конгресі була представлена економічна платформа «Зроблено в Україні». Сьогодні виробляти і купувати власну продукцію – шлях до підтримки економіки України!», переконаний Володимир Сокирко.


У 2024 році на різні програми розвитку виробників закладено понад 45 млрд гривень. Ця сума є рекордною за останні роки. Частку з цих коштів отримають всі регіони України. І це не субвенції, а гроші, які зможуть використати підприємці регіону, долучаючись до грантових програм, пільгових кредитів, індустріальних парків тощо.



Наразі готується каталог, до якого потраплять українські товари і виробники. У ньому громади зможуть знайти інформацію про українських виробників за певним напрямком. Також триває запуск нової програми для стимулювання купівлі українського серед громадян - кешбек на українські товари. Ця опція може стати доступною вже у липні – повідомляє видання congress.gov.ua


«Скориставшись можливістю, провів ряд бесід з представниками влади під час яких обговорили ряд важливих питань функціонування Світловодської міської територіальної громади. Отримав важливі поради та пропозиції щодо вирішення проблемних аспектів функціонування нашої громади. Домовились про налагодження подальшої співпраці щодо впровадження дієвих інструментів для розвитку громади», - розповів Андрій Маліцький.



      

886Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: